Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novi arheološki muzej u Alexandroupoli

Situacija

Izgradnja Novog arheološkog muzeja Aleksandropolisa rezultira kulturnom nadogradnjom šireg područja Aleksandropolisa. Nova zgrada površine 2.200 m2 nalazi se na Makris Avenue 44, na parceli površine 8.400 m2.

Izazov

U skladu sa podrškom nadležnih muzeja, cilj je da se dodatno podigne atraktivnost zemlje kao turističke destinacije, obogaćujući ponuđeni turistički proizvod ali i da doprinesemo ukupnom ekonomskom razvoju okolnog područja u korist lokalne ekonomije i manjih preduzeća. Konačni završetak zgrade planiran je za kraj 2020. godine, ali je muzej već otvorio svoja vrata u martu 2018. godine sa periodičnom izložbom "Redestos-Solun, Antikviteti kroz izbjegličko putovanje". Osim toga, nedavno je objavljeno da će vjerna kopija impozantne "Winged Victory of Samothrace", napravljene od mermera Tasosa, biti privremeno smještena u muzej, a kasnije će se trajno nalaziti u prirodnom okruženju na istoimenom ostrvu.

Rješenje

Kombinacija arhitektonskih sistema SMARTIA M11000, SMARTIA M5600 i SMARTIA M50, koji su instalirani u Novom arheološkom muzeju u Alekandropolisu, poboljšali su ukupnu vrijednost i kvalitet zgrade. U sobama Muzeja je neophodno kontrolisati sjenčenje i obezbijediti da su ispunjeni svi potrebni uslovi, tako da se eksponati ne mjenjaju spoljašnjim osvjetljenjem i promjenama temperature. Toplotna izolacija tokom cijele godine, kao i redukcija zvuka, osigurava se prozorskim sistemom SMARTIA M11000 i naprednim sistemom zid zavjesa - fasada SMARTIA M50. Pored toga, sistem za zaštitu od sunca SMARTIA M5600 obezbjeđuje efikasno sjenčenje i kontrolu dnevne svjetlosti u zgradi, nudeći istovremeno visoku estetiku zahvaljujući inovativnom dizajnu svojih brisoleja.

Identitet projekta

Dodaj u favorite

Proizvodaci aluminijuma

SENSE-AL, Mpinioris Charalabos