Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Gerovasileiou estate - recepcija zgrade

Situacija

Na obroncima Epanomija, nekoliko kilometara od grada Soluna, nalazi se vinograd koji pažljivo njeguje savremenu vinariju u kojoj se proizvode poznata vina Ktima Gerovassiliou. Privlači posjetioce tokom cijele godine, pružajući prostor za predavanja, predstave, diskusije, prezentacije, naučne simpozije i predstave. Moderna vinarija okružena je vinogradom koji se prostire na 710 hektara. Posebno se ističe Muzej vina Gerovassiliou, koji obuhvata obrazovne programe, vođene ture i paralelne događaje koji se odvijaju na temelju različitih podsticaja i informacija koje nudi vinarija. Osim toga, Muzej predstavlja posjetiocima jednu od najvećih svjetskih kolekcija vadičepa koji broji više od 2600 eksponata.

Izazov

Zgrada vinarije Gerovassiliou učestvovala je na jednom od najvažnijih događaja u arhitekturi OPEN HOUSE Thessaloniki, dvije godine zaredom (2017. i 2018. godine) i transformisana u objekat posmatranja, proučavanja i divljenja pojedinaca u oblasti arhitekture i šire.

Rješenje

Izgradnja nove zgrade koja sadrži recepciju, prostorije za edukaciju i obuku, prodavnicu i kafić, završena je 2014. godine. Sertifikovani ALUMIL sistemi koji su primjenjeni su podizno-klizni sistem SMARTIA M300 (preteča naprednog SMARTIA M560 sistema) i okretno-nagibnog sistema SMARTIA M11000. Ovi specifični sistemi obezbjeđuju visok nivo bezbjednosti i istovremeno pružaju visoku toplotnu izolaciju. SMARTIA M300 je kompletan sistem sa termičkim prekidom, pogodan za velike otvore. U kombinaciji sa toplotno izolovanim okretno-nagibnim sistemom SMARTIA M11000, koji se odlikuje visokom otpornošću na vjetar i efektivnom redukcijom buke, dobija se i visok estetski rezultat.

Identitet projekta

Država
Grčka
Grad
Solun
Oblast
Epanomi
Dodaj u favorite

Proizvodaci aluminijuma

Atrium A.E.