Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

architect-project

Minimalistički klizni sistem SUPREME S650 PHOS izabran za projekat H303

Impresivna stambena zgrada "H303", koja se nalazi u južnom predgrađu Atine, biće uskoro završena. Prihvativši organski arhitektonski dizajn koji ima za cilj skladno pozicioniranje zgrade u njenom prirodnom okruženju, the 314 Architecture Studio  je u spoljašnju školjku ubacio dizajn geometrijskih oblika inspirisanih prirodom, podsjećajući na latice ljiljana, što zgradi daje jedinstven oblik.

Prvobitna svrha ovog organskog dizajna bila je „zaobići“ urbanu rutinu i na drugačiji i praktičan način konstatovati da je skladan suživot ljudi s prirodom moguć u urbanom okruženju, kao što oduvijek zagovara poznati arhitekta Antoni Gaudi, pionir u organskom arhitektonskom dizajnu. Ova filozofija dizajna se proširuje još više, kombinujući estetiku sa funkcionalnošću, integrišući unutrašnjost i eksterijer, sa elegantnim linijama koje skladno stupaju u interakciju sa estetikom nameštaja.

 U tom kontekstu, izbor izvanrednog minimalističkog kliznog sistema SUPREME S650 PHOS kompanije ALUMIL bio je ključni element u cjelokupnom dizajnu, osiguravajući potrebnu visoku estetiku i funkcionalnost. Sistem neprimjetno povezuje unutrašnjost sa spoljnim okruženjem, pružajući neograničen pogled kroz široke staklene površine. Jedinstvenost sistema leži u veoma tankim aluminijumskim profilima koji su integrisani u zid, sa vidljivim aluminijumom na mestu preklopa od samo 25 mm. Osim toga, mogućnost ugradnje vodilice u pod pruža izvanredan estetski rezultat koji je idealan za mermerne podove.

Dodaj u favorite