Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

vancouver-house

Jedna od najiščekivanijih zgrada 2020. godine opremljena ALUMIL-ovim sistemima

2020. godina je početak nove decenije i u tom kontekstu CNN Style je objavio članak sa 20 “najiščekivanijih” zgrada, koje će oblikovati naše gradove i samu arhitekturu. Prva referenca članka govori o impresivnoj zgradi opremljenoj  ALUMIL- ovim naprednim aluminijumskim sistemima, "Vancouver House" koja se nalazi u Vancouveru u Kanadi, a dizajnirala ga je poznata arhitektonska kancelarija Bjarke Ingels Group. 

Izuzetno zakrivljeni neboder „Vancouver House“ izgleda kao zamišljena turbina. Nastaje iz njegove trokutaste osnove, stvara „plesni“ pokret, težeći da dosegne najviše nivoe gde postaje impozantan kvadrat. Naizgled asimetrični otvori po spratu na kraju oblikuju jedinstveno lice koje podseća na izgrađeni zid. Prekriveni staklenim površinama, oni obezbjeđuju visoke zahtjeve za energetskom efikasnošću (LEED - Platinum award ). Fine, jasne, bijele linije minimalnog karaktera sačinjavaju unutrašnjost, omogućavaju prirodnom svjetlu da podvuče estetiku enterijera i istovremeno posluže kao prirodna veza između unutrašnjeg i spoljnog prostora. Za ostvarivanje visokih estetskih i energatskih zathjeva korišten je ALUMIL-ov izvanredni podizno-klizni sistem SUPREME S700.

Ako želite saznati više o ovom specifičnom projektu, kliknite ovdje.

Prisutan u preko 60 zemalja, ALUMIL dinaminčno učestvuje u više velikih međunarodnih projekata nudeći aluminijumske sisteme koji pružaju visoku estetiku i odlične performanse u pogledu toplotne izolacije, vodonepropusnosti, vazdušne nepropusnosti i otpornosti na udar vjetra.

Dodaj u favorite