Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

xenia

Holistička rješenja za hotelske komplekse kompanije ALUMIL na izložbi XENIA

Izložba XENIA, specijalizovana za turističku industriju - jedna od najvećih ove vrste u jugoistočnoj Evropi, održana je između 23. i 25. novembra uz prisustvo više od 32.000 posjetilaca, uglavnom profesionalaca iz turističke industrije i arhitekata koji su zainteresovani za hotelske projekte. Posjetioci su imali priliku da se upoznaju sa novim trendovima u turističkom sektoru i obiđu ukupan izložbeni prostor površine od 12.500 m². 

ALUMIL, kao vodeća kompanija u proizvodnji arhitektonskih aluminijumskih sistema, istakao se bogatim proizvodnim portfolijem, pokrivajući sve potrebe, bilo da se radi o hotelima, restoranima ili drugim poslovima vezanim za turizam. Kroz svoje međunarodno iskustvo i prisustvom u više od 60 zemalja, uvek fokusiranim na inovacije, ALUMIL je lansirao napredna rješenja koja su oduševila sve posjetioce. 

Trend arhitekture minimalnog dizajna, održavajući istovremeno visoke performanse u pogledu toplotne izolacije, vodonepropustljivosti i propustljivosti vazduha, u potpunosti je izražen sa dva napredna klizna sistema kompanije a to su SMARTIA M630 PHOS i SMARTIA S560. Prvi, SMARTIA M630 PHOS, novi je minimalni ALUMIL klizni sistem koji kombinuje odličan dizajn sa međunarodnim patentima. Sa druge strane, SMARTIA S560, izuzetno napredan podizno-klizni sistem, nedavno je poboljšan novim inovativnim karakteristikama, poput jednostavne klizne verzije, uskog preklopnog profila, niskog praga i novih specijalnih komarnika za ugaone tipologije. 

Pored toga, naša široka  ponuda proizvoda za spoljašnji prostor - eksterijer, privukla je veliku pažnju. Izvrsne bioklimatske pergole SMARTIA PG160P Santorini i SMARTIA PG120P Mikonos privukle su pažnju svih posjetilaca zahvaljujući svom izvanrednom dizajnu i robusnosti, kombinujući savršeno visoku tehnologiju sa automatizacijom i performansama. U isto vrijeme, novi inovativni sistemi ograda sa opcijom aluminijumskih ili Woodee lamela, impresionirali su posjetioce jer ne zahtijevaju nikakvo održavanje a nude visoku estetiku. 

Na kraju, pokušavajući da ukaže na prirodnost i "toplinu" drveta, ALUMIL je predstavio Woodalux, novi inovativni kompozitni materijal. Prije svega, visoka čvrstoća aluminijuma spolja je pokrivena posebnim sintetičkim drvetom, pružajući estetiku prirodnog drveta, atribut koji je svakoga impresionirao. Woodalux ima širok spektar primjena, kao što su klading (zidne obloge), fasade, sjenčenja, lamele za pergole, ograde i slično.

Širok spektar naših visokokvalitetnih rješenja znatno olakšava realizovanje jednog hotelskog projekta pružanjem višestrukih potreba na pouzdan i efikasan način. Visoka tehnologija, robusnost, izdržljivost i održavanje koje, može se reći da gotovo i nije potrebno, čine ALUMIL-ove proizvode najboljim izborom za hotele.

 

 

Dodaj u favorite