Alumil United States
Choose your local website

Events

Μουσείο Μπενάκη

SHARE Athens 2019 | Το διεθνές φόρουμ αρχιτεκτονικής έρχεται ξανά στην Αθήνα

Αθήνα
26 November 2019
Download event program  
SHARE Athens 2019_program

Το Διεθνές Φόρουμ Αρχιτεκτονικής και Μηχανικής «SHARE» έχει εξελιχθεί τα τελευταία 20 χρόνια σε ένα σημαντικό δίκτυο επικοινωνίας και ανταλλαγής ιδεών για τους επαγγελματίες της βιομηχανίας των κατασκευών και της αρχιτεκτονικής στην Κεντρική και την Ανατολική Ευρώπη. Έως σήμερα οι εκδηλώσεις SHARE πραγματοποιούνται σε 10 χώρες και η κοινότητα του SHARE αριθμεί πάνω από 50.000 μέλη παγκοσμίως.

Η φετινή διοργάνωση του SHARE Athens θα πραγματοποιηθεί στις 26 Νοεμβρίου στο Μουσείο Μπενάκη, Πειραιώς 138, για το οποίο έχουν ανακοινωθεί ομιλητές από 7 χώρες και ένα διαδραστικό πρόγραμμα διασκέψεων, διαλόγων, εκθέσεων, εργαστηρίων και παρουσίαση βιβλίου. Διοργανωτές της εκδήλωσης είναι η εταιρείες Αbplus events, Pro event και το Ελληνικό Ινστιτούτο Αρχιτεκτονικής. Ο επίσημος κεντρικός συνεργάτης της εκδήλωσης για την Ελλάδα είναι η ALUMIL. Στη λίστα των εξαιρετικών διεθνών ομιλητών της εκδήλωσης περιλαμβάνονται οι εξής: 

  • Ο καθηγητής αρχιτέκτονας Dietmar EBERLE, Συνεργάτης της Baumschlager Eberle Architects Αυστρίας και καθηγητής στο ETHZ Zürich
  • Ο Jan KNIKKER, Συνεργάτης του MVRDV Ολλανδίας
  • Ο αρχιτέκτονας Christos Passas, Associate Director ZAHA HADID Architects, Ηνωμένου Βασιλείου.
  • Ο Lighiting Designer Colin BALL, Lighting Director στο BDP, Ηνωμένο Βασίλειο.
  • Ο αρχιτέκτονας Andreas VARDAS, Ιδρυτής του Vardas Studio
  • Ο αρχιτέκτονας Melike ALTINISIK, Ιδρυτής και Πρόεδρος της Melike Altinisik Architects Τουρκίας
  • Ο αρχιτέκτονας Șerban ȚIGĂNAȘ, Γενικός Γραμματέας της Διεθνούς Ένωσης Αρχιτεκτόνων

Επιπλέον, το φετινό SHARE παρουσιάζει μια λίστα από διακεκριμένους Έλληνες ομιλητές:

  • Αρχιτέκτων Ηλίας Παπαγεωργίου, ιδρυτής του στούντιο PILA, κάτοχος του διεθνούς βραβείου «Curbed Groundbreaker, Architects under 50, Domes International Review of Architecture Awards και Young Greek Architects Awards». Οι εργασίες του έχουν δημοσιευθεί και εκτεθεί στο Venice Architecture Biennale της Ιταλίας, στο Museum of Modern Art της Νέας Υόρκης, στο Cooper-Hewitt Design Museum της Νέας Υόρκης και στο Μουσείο Μπενάκη της Αθήνας.
  • Αρχιτέκτων Stephan BUERGER, συνιδρυτής και συνεργάτης της Buerger Katsota Architects. Ο Stephan διετέλεσε ανεξάρτητος εμπειρογνώμων στα θεσμό της Ευρωπαϊκής Ένωσης για τη σύγχρονη αρχιτεκτονική «Mies van der Rohe Award», μέλος σε πολυάριθμες επιτροπές κριτικής, συμπεριλαμβανομένου του «Βραβείου Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής». Ως συντάκτης στη «ΔΟΜΕΣ - Διεθνής Επιθεώρηση Αρχιτεκτονικής», ο Stephan έχει συντάξει 59 εκδόσεις, 2 ετήσιες εκδόσεις ελληνικής αρχιτεκτονικής, υπήρξε επιμελητής σε 5 εκθέσεις και διοργάνωσε 3 ευρωπαϊκούς διαγωνισμούς αρχιτεκτονικής.
  • Αρχιτέκτων Αλέξανδρος ΒΑΪΤΣΟΣ, ιδρυτής της decaARCHITECTURE. Ο Αλέξανδρος σπούδασε στο Harvard University και το University of California στο Berkeley. Επί του παρόντος δραστηριοποιείται σε έργα στην Ελλάδα και την Ευρώπη.

share-athens-2019-02

Πρόεδρος του SHARE Athens 2019 θα διατελέσει ο Πρόεδρος του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, αρχιτέκτων Ηλίας Κωνσταντόπουλος. Η συμβουλευτική επιτροπή αποτελείται από τους: Χριστίνα Παπαδημητρίου - Διευθύντρια του Ελληνικού Ινστιτούτου Αρχιτεκτονικής, Ελευθερία Ντεκώ, Βασίλης Σγούτας, Ευάγγελος Λυρουδιάς και Τηλέμαχος Ανδριανόπουλος.

Επιπρόσθετα, στο πλαίσιο της εκδήλωσης θα λάβουν χώρα παράλληλες εκδηλώσεις, όπως έκθεση προϊόντων και υπηρεσιών αρχιτεκτονικής, θεματικά εργαστήρια και συζητήσεις.

Το πρόγραμμα του φόρουμ συμπληρώνεται από τους ανοιχτούς διαλόγους που προτείνονται και συντονίζονται από την lighting designer Ελευθερία Ντεκώ, με θέμα το παρελθόν, το παρόν και το μέλλον του φωτισμού, καθώς και τον αρχιτέκτονα Δρ. Ευάγγελο Λυρουδιά, με θέμα τη χρήση νέων τεχνολογιών για την αποκατάσταση κτιρίων πολιτιστικής κληρονομιάς.

Παρουσίαση του βιβλίου «Designing the profile of the future architect»

«Designing the profile of the future architect», το πρώτο εκδοτικό έργο του SHARE Society αποτελεί μια συλλογή δοκιμίων, μανιφέστων αρχιτεκτονικής και συνεντεύξεων στις οποίες είχαν συνεισφορά 100 αρχιτέκτονες από όλο τον κόσμο. Η παρουσίαση του βιβλίου θα πραγματοποιηθεί στη Αθήνα από τον επιμελητή του τόμου, Serban Tiganas, Γενικός Γραμματέας UIA και πρόεδρος του SHARE Society. Το συγκεκριμένο βιβλίο περιέχει πολύτιμες συνεντεύξεις από τους Έλληνες αρχιτέκτονες Βασίλη Σγούτα και Ρένα Σακελλαρίδου.

 

Εγγραφές στο SHARE Athens 2019

Η αγορά εισιτηρίων για την εκδήλωση μπορεί να γίνει στην ιστοσελίδα της διοργάνωσης κάνοντας κλικ εδώ.

Δείτε εδώ την επίσημη αφίσα του SHARE Athens 2019

Για νέους συμμετέχοντες ηλικίας 30 και κάτω παρέχεται ειδική τιμή.

CATEGORIES:
DETAILS
26 November 2019
Αθήνα
Μουσείο Μπενάκη
Πειραιώς 138
Αθήνα
106 74
Ελλάδα
Get Directions
07:00 - 17:30