Alumil UK
Choose your local website

News

1903x565px

Η ιστορία επιτυχίας των 30 χρόνων μας.

Μία τολμηρή ελληνική πολυεθνική βιομηχανία: Η ιστορία επιτυχίας των 30 χρόνων μας.

Την Παρασκευή 1η Νοεμβρίου γιορτάσαμε στο ξενοδοχείο Hyatt Regency στη Θεσσαλονίκη, την επέτειο των 30 χρόνων λειτουργίας μας. Στην εκδήλωση παρευρέθηκε πλήθος κόσμου, συνεργάτες και φίλοι, καθώς και γνωστές προσωπικότητες από τον επιχειρηματικό και πολιτικό χώρο της Ελλάδας.

Στο πλαίσιο της εκδήλωσης, τον συντονισμό της οποίας ανέλαβε η δημοσιογράφος κα. Πόπη Τσαπανίδου, ο Πρόεδρος και Διευθύνων Σύμβουλός μας κ. Γεώργιος Μυλωνάς, παρουσίασε την πορεία μας από την ίδρυσή της εταιρείας έως σήμερα. Συγκεκριμένα, αναφέρθηκε στις πέντε πιο χαρακτηριστικές φάσεις της εταιρείας, που την διαμόρφωσαν σε αυτό που είναι σήμερα, έναν πολυεθνικό Όμιλο με 32 θυγατρικές σε όλα τα μήκη και πλάτη της γης, 12 εργοστάσια παραγωγής σε έξι χώρες, 2.200 εργαζομένους στην Ελλάδα και το εξωτερικό και με κύκλο εργασιών που αναμένεται να ξεπεράσει τα 240 εκ. €.

ALUMIL_Press Release


Τα «Χρόνια της Νιότης», η περίοδος 1989-1998, ήταν η περίοδος στην οποία μπήκαν τα πρώτα θεμέλια για την δυναμική πορεία της εταιρείας μας, με όραμα να γίνει ηγέτης στον τομέα των αρχιτεκτονικών συστημάτων αλουμινίου. Ακολούθησαν τα «Χρόνια της Παγκοσμιοποίησης», η περίοδος 1999-2008, στην οποία ξεκίνησε το άνοιγμα της εταιρείας στις διεθνείς αγορές με την ίδρυση εμπορικών και παραγωγικών θυγατρικών σε όλο τον κόσμο με αφετηρία την Νοτιοανατολική Ευρώπη.

Στη συνέχεια, την περίοδο 2009-2015 με την έλευση της κρίσης, ο κ. Μυλωνάς αναφέρθηκε στα «Χρόνια της Οργής», μία περίοδος που μας έφερε αντιμέτωπους με μία πρωτόγνωρη πτώση πωλήσεων και τον κατακρημνισμένο κλάδο της οικοδομής. Όμως με πείσμα και ψυχή, τόσο της ανώτατης διοίκησης όσο και των εργαζόμενων της εταιρείας μας, η λύση βρέθηκε μέσα από την επιτυχημένη ανασύνταξη και την περαιτέρω ενίσχυση της εξωστρέφειας. Τέλος, τα «Χρόνια της Καινοτομίας», η περίοδος 2015-2019 χαρακτηρίστηκε από την μεγάλη έμφαση που δόθηκε στην καινοτομία, με το λανσάρισμα μεγάλου αριθμού καινοτόμων προϊόντων, την κατοχύρωση διεθνών ευρεσιτεχνιών και την εφαρμογή ενός ολοκληρωμένου στρατηγικού σχεδιασμού μάρκετινγκ, συντελώντας στην επιτυχημένη διείσδυση σε όλες τις αγορές του εξωτερικού, με ένα εκτενές προϊοντικό χαρτοφυλάκιο έτοιμο να καλύψει κάθε κτιριακή ανάγκη.

Μεταξύ άλλων, ο πρόεδρός μας αναφέρθηκε και στον «πράσινο» χαρακτήρα της ALUMIL, με παραγωγικές διαδικασίες που δίνουν έμφαση στην προστασία του περιβάλλοντος και την προσφορά λύσεων που συμβάλλουν στην υψηλή εξοικονόμηση ενέργειας, όπως το παράθυρο που σχεδιάσαμε για τα κεντρικά γραφεία της Google στη Νέα Υόρκη, με προδιαγραφές για παθητικά κτίρια μηδενικής κατανάλωσης ενέργειας.

Σήμερα, έπειτα από 30 επιτυχημένα χρόνια λειτουργίας, μπαίνουμε σε μία νέα εποχή. Με λειτουργικά κέρδη προ φόρων, τόκων και αποσβέσεων (EBITDA) που προβλέπεται σύντομα να ξεπεράσουν τα 30 εκ. €, τη στιγμή που τα χρόνια της βαθιάς ύφεσης το 2014, είχαν αγγίξει ακόμη και τα 5 εκ. € (από 37 εκ. € το 2008), ατενίζουμε το μέλλον με σιγουριά και αισιοδοξία, όντας έτοιμοι για νέες προκλήσεις. Η ομιλία του οικοδεσπότη, κ. Μυλωνά, έκλεισε με αναφορά στη νέα γενιά της οικογένειας που πλέον έχει αναλάβει δυναμικά τα διοικητικά σκήπτρα της εταιρείας και η οποία, μέσα από ένα σύγχρονο μοντέλο εταιρικής διακυβέρνησης (corporate governance), φιλοδοξεί να μας οδηγήσει σε ακόμη μεγαλύτερες επιτυχίες.

Η μεγάλη χαρά, τόσο των μελών της οικογένειας Μυλωνά, όσο και όλων των παρευρισκόμενων ήταν έκδηλη, καθώς ως μία από τις πιο σημαντικές βιομηχανίες της Βόρειας Ελλάδας γιορτάσαμε όχι μόνο τα 30 χρόνια λειτουργίας, αλλά και τη δυναμική μας επάνοδο, αφήνοντας πλέον πίσω τη σκοτεινή περίοδο της κρίσης.

Add to favorites