Αναβαθμίστε αισθητικά τον χώρο σας με κουφώματα αλουμινίου

Τα κουφώματα αλουμινίου μπορούν να αναβαθμίσουν αισθητικά κάθε είδους χώρο.
Marketing Department
Updated
5’ ανάγνωση
Αναβαθμίστε αισθητικά τον χώρο σας με κουφώματα αλουμινίου

Τα κουφώματα του σπιτιού σας παίζουν ιδιαίτερα σημαντικό ρόλο στη θερμική άνεση, την εξοικονόμηση ενέργειας και την ασφάλεια που αισθάνεστε. Υπάρχει όμως κάτι ακόμα, εξίσου σημαντικό, στο οποίο παίζουν ρόλο κλειδί: η αισθητική. Τα κουφώματα αλουμινίου αποδεικνύουν ότι – και – σε αυτό τον τομέα παίρνουν άριστα!

Σκεφθείτε ότι επισκέπτεσθε για πρώτη φορά ένα σπίτι φίλων σας. Σε ποια σημεία θα σταθεί η προσοχή σας; Σίγουρα στον κτιριακό όγκο και τη σχεδίασή του. Αν διαθέτει προσβάσιμο εξωτερικό χώρο, τότε θα εστιάσετε στην αυλή ή τον κήπο. Πηγαίνοντας προς το εσωτερικό θα δείτε την επίπλωση και το χρώμα της τοιχοποιίας. Υπάρχει κάτι, όμως, που πάντα κεντρίζει την προσοχή, είτε κοιτάμε μια κατοικία από έξω είτε από μέσα: τα κουφώματά της!

anavathmiste-aisthitika-ton-xoro-M12000_room_indoor view

Η αισθητική υπεροχή που προσφέρουν τα κουφώματα

Σήμερα, στην αγορά υπάρχουν άφθονες επιλογές για τα κουφώματα ενός σπιτιού. Ανάλογα με το τι ψάχνει κανείς και τις ανάγκες που έχει η κατοικία του, μπορεί να εντοπίσει τη λύση που χρειάζεται. Όταν, ωστόσο, μιλάμε για τον αισθητικό τομέα, τα κουφώματα αλουμινίου ξεχωρίζουν όχι μόνο για το στυλ τους αλλά κυρίως για την αφθονία επιλογών που μπορούν να σας προσφέρουν.

Βασικό πλεονέκτημα των κουφωμάτων αλουμινίου είναι το γεγονός ότι επιδέχονται πληθώρα επιφανειακών κατεργασιών, που μπορούν να τα διαμορφώσουν ανάλογα με τις ανάγκες που πρόκειται να εξυπηρετήσουν. Οι χρωματικές επιλογές καλύπτουν κάθε γούστο. Είτε με τη διαδικασία της ηλεκτροστατικής βαφής είτε με αυτές της ανοδίωσης και της προανοδίωσης, τα κουφώματα αλουμινίου προσφέρουν απεριόριστες επιλογές σε χρώματα και υφές και κατορθώνουν να συναρπάσουν ακόμα και τον πιο απαιτητικό πελάτη.

Διαβάστε το άρθρο “Βάλε… χρώμα στα κουφώματα αλουμινίου” για την πληθώρα χρωματικών επιλογών που σας δίνουν τα κουφώματα αλουμινίου.

anavathmiste-aisthitika-ton-xoro-M630_4f_filito_ultra

Η σύγχρονη τάση της διάφανης αρχιτεκτονικής

Πριν πολλές δεκαετίες, μια από τις μεγαλύτερες προσωπικότητες της σύγχρονης αρχιτεκτονικής, ο Mies van der Rohe, είχε υιοθετήσει, στα πλαίσια της σχεδιαστικής του φιλοσοφίας, τη φράση «Less is more». Αν συνυπολογίσουμε τις αξίες που πρέσβευε η ιαπωνική σχεδιαστική φιλοσοφία (το «Ma» ή αλλιώς ο κενός χώρος), ή τις αρχές της σχολής του Bauhaus και του σκανδιναβικού σχεδιασμού, ο μινιμαλισμός έχει επηρεάσει με ποικίλους τρόπους το σύγχρονο δομημένο περιβάλλον, δίνοντας προτεραιότητα στη λειτουργικότητα των κτιρίων, μέσα από απλές φόρμες, που απεκδύονται των περιττών διακοσμητικών στοιχείων.

Στις μέρες μας, η σύγχρονη αρχιτεκτονική έχει βάλει στο επίκεντρο τη λογική του «Less is more» και αναδεικνύει την αξία του φυσικού φωτός στον χώρο, μέσα από διάφανες επιφάνειες. Σε αυτό μπορούν να συμβάλουν καθοριστικά τα μοντέρνα, minimal κουφώματα αλουμινίου, που έχουν σχεδιαστεί για να πληρούν τις προδιαγραφές της διάφανης αρχιτεκτονικής. Κύριο χαρακτηριστικό τους είναι το ελάχιστο εμφανές αλουμίνιο και οι μεγάλες γυάλινες επιφάνειες παραθύρων και μπαλκονοπορτών. Η επιλογή μιας τέτοιου είδους πρότασης, είναι βέβαιο πως θα προσδώσει μοναδικό χαρακτήρα στον χώρο σας, αναβαθμίζοντας άμεσα την αισθητική του. Αξίζει, δε, να σημειωθεί πως, παρά τον minimal σχεδιασμό τους, τα προηγμένα κουφώματα αλουμινίου διακρίνονται για τη στιβαρότητά τους και τις υψηλές θερμομονωτικές τους επιδόσεις.

Ανακαλύψτε minimal προτάσεις συστημάτων της ALUMIL που θα «απογειώσουν» το τελικό αποτέλεσμα στον χώρο σας!

Αισθητική ξύλου με αντοχή αλουμινίου

Μια διαφορετική επιλογή που μπορεί να δώσει αισθητική ταυτότητα στον χώρο σας είναι τα κουφώματα που έχουν υποστεί την επεξεργασία που ονομάζεται σουμπλιχρωμία. Πρόκειται για μια ιδιαίτερη μέθοδο βαφής, που επιτρέπει τον συνδυασμό της αισθητικής του ξύλου ή άλλων υλικών με τα προφίλ αλουμινίου, προσφέροντας ένα μοναδικό αποτέλεσμα. Η διαδικασία που ακολουθείται μοιάζει πολύ με αυτή της ηλεκτροστατικής βαφής, έχει ωστόσο δυο επιπλέον βήματα, που συμβάλλουν στην επίτευξη του τελικού – ιδιαιτέρως ρεαλιστικού – αποτελέσματος.

Πέραν της μοναδικής της αισθητικής, που επιτρέπει τη χρήση της ακόμη και σε παραδοσιακούς οικισμούς, η σουμπλιχρωμία προσφέρει σταθερότητα απόχρωσης, καθώς ως βάση της έχει υπερανθεκτικές πούδρες, κάτι που αποτρέπει αλλοίωση χρώματος και γυαλάδας. Παράλληλα, η ευκολία συντήρησης ενός κουφώματος που έχει λάβει την επεξεργασία της σουμπλιχρωμίας (ξέπλυμα με νερό ή χρήση ήπιου καθαριστικού) την καθιστά μια επιλογή που διευκολύνει την καθημερινότητα, αναβαθμίζοντας αισθητικά κάθε χώρο, σύμφωνα πάντα με το δικό σας γούστο.

Δείτε το video για τα χρώματα και τις επιφανειακές επεξεργασίες των κουφωμάτων αλουμινίου.

anavathmiste-aisthitika-ton-xoro-S700

Ειδικές κατασκευές, ειδικά για εσάς

Ένα σημαντικό πλεονέκτημα που προσφέρουν τα κουφώματα αλουμινίου είναι η κατασκευαστική τους ευελιξία. Μπορούν να λάβουν τις διαστάσεις και τα εξαρτήματα που επιθυμείτε, προσφέροντάς σας τις ειδικές λύσεις που χρειάζεστε. Έτσι, σας δίνουν τη δυνατότητα να προσαρμόσετε το σύστημα που θα επιλέξετε στον χώρο σας και τις ξεχωριστές του ανάγκες.

Χαμηλό κατωκάσι, κρυφός οδηγός, γωνιακές κατασκευές, μεγάλα ανοίγματα παραθύρων, η λίστα των επιλογών είναι μεγάλη και μπορεί να καλύψει οποιαδήποτε σχεδιαστική απαίτηση. Το στοιχείο των ειδικών κατασκευών είναι, λοιπόν, μείζονος σημασίας, καθώς μπορείτε να εκφραστείτε ελεύθερα και να επιτύχετε το αποτέλεσμα που σας ικανοποιεί τόσο λειτουργικά όσο και αισθητικά.

Διαβάστε για το Lap Pool House, μια εντυπωσιακή κατοικία στην Τήνο, με υψηλής αισθητικής συστήματα αλουμινίου της ALUMIL.

Στυλ και ποιότητα στην υπηρεσία σας

Τα κουφώματα αλουμινίου συνιστούν μια αξιόπιστη λύση, μια επένδυση που αποδεικνύεται ιδανική σε βάθος χρόνου. Κάτι τέτοιο οφείλεται στη μεγάλη τους αντοχή, που τα διατηρεί σε εξαιρετική κατάσταση, με ελάχιστες απαιτήσεις συντήρησης. Αυτό ακριβώς αποτελεί την καλύτερη επιβεβαίωση ότι – και – από αισθητικής πλευράς τα κουφώματά σας θα είναι θωρακισμένα από φθορές και αλλοιώσεις.

Οδηγός Επιλογής Κουφωμάτων

Οδηγός Επιλογής Κουφωμάτων

Μη χάνετε χρόνο. Εδώ θα βρείτε τα κουφώματα που σας ταιριάζουν!

Συντάκτης άρθρου

Marketing Department
Marketing Department

Μάθετε περισσότερα