Διαγωνισμός Φωτογραφίας

Ανάδειξε τη δυτική είσοδο της πόλης με ένα κλικ!

 

Περί τίνος πρόκειται

Ο αρχιτεκτονικός διαγωνισμός ArXellence 2 ολοκληρώθηκε επιτυχώς, έχοντας ως στόχο την ανάπλαση της δυτικής εισόδου της πόλης. Πραγματοποιήθηκαν 1.464 εγγραφές, από 90 χώρες, κατατέθηκαν 173 προτάσεις και απονεμήθηκαν 6 βραβεία & 4 έπαινοι. Τώρα όμως, ήρθε η σειρά σου! Γίνε κομμάτι αυτής της προσπάθειας, παρουσιάζοντας τη δυτική είσοδο μέσα από τη δική σου ματιά, μέσα από τη δική σου φωτογραφία. Ανάδειξε σημεία που έχουν ενδιαφέρον, συνέβαλε στην καταγραφή όσων αξίζει να αποτυπωθούν στο φακό και κυρίως να αλλάξουν στη συγκεκριμένη περιοχή.

 


Αρχικά, θα πρέπει να επισκεφθείς την περιοχή και να απαθανατίσεις με το φακό σου τα πιο σημαντικά – ιστορικά - ενδιαφέροντα σημεία της περιοχής. Δεν οριοθετούμε και δεν περιορίζουμε τη φωτογραφική σου σκοπιά, απλώς ενδεικτικά (και σε καμία περίπτωση δεσμευτικά) αναφέρουμε ορισμένα σημεία που θα μπορούσες να αποτυπώσεις:

Προτεινόμενες τοποθεσίες

Βίλκα

Βίλκα

Παλαιά Σφαγεία

Παλαιά Σφαγεία

Μύλος

Μύλος

Φιξ

Φιξ

Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός

Παλαιός σιδηροδρομικός σταθμός

Μουσείο νερού

Μουσείο νερού

Block 33

Block 33

Προβλήτες λιμανιού

Προβλήτες λιμανιού

Βίλα Πετρίδη

Βίλα Πετρίδη

Κτίριο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Κτίριο Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας

Συμπλήρωσε τα στοιχεία της φόρμας συμμετοχής στο διαγωνισμό, ανέβασε τη φωτογραφία σου και λάβε μέρος.

Λεπτομέρειες Διαγωνισμού
Προθεσμία Υποβολής: 26 Σεπτεμβρίου 2021
Επιτροπή Αξιολόγησης: Εκπρόσωποι των ALUMIL, SYMVOLI Conference & Cultural Management, Parallaximag, Dolphins // Communication Design, Thessaloniki Walking Tours 
Βραβείο: Παρουσίαση 50 καλύτερων φωτογραφιών σε ειδικό θέμα στην PARALLAXI & δημιουργική ένταξη 10 καλύτερων φωτογραφιών στην έκθεση ArXellence2 (από τη δεύτερη εβδομάδα και εξής)