Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

Google poslovna zgrada, New York – S.A.D.

Situacija

Google, američka multinacionalna kompanija specijalizovana za internet pretragu i oglašavanje je do 2010. godine iznajmljivala prostor na 111. aveniji. Tada kupuju zgradu od 270.000 m², vrednosti oko 1,9 milijardi dolara. Trenutno je to četvrta zgrada po površini u New York-u i jedna od najvećih poslovnih zgrada u svetu.

Izazov

Želja kompanije Google bila je da poboljša estetsku vrednost i energetsku efikasnost svog objekta (sedišta komapanije u New York-u), te im je bio potreban prozorski sistem koji zadovoljava ove karakteristike, a da je istovremeno veoma čvrst i ekstremno izdržljiv. Projekat je podrazumevao ugradnju 3500 prozora na jednu od najvećih zgrada u New York-u, na «111 Eight« Aveniji. Prema specifikacijama, zahtevan je koeficijent Uw = 0,57 W/m²K, tako da su bili potrebni prozori ekstremno visokog nivoa toplotne izolacije.

Rešenje

Kako nijedna druga kompanija osim ALUMIL-a (koja je dostigla neverovatnih Uw = 0,55 W/m²K) nije uspela da pruži rešenje prema ugovorenim standardima, arhitektonski biro je odlučio da poveća koeficijent toplotne izolacije na Uw = 1,14 W/m²K kako bi dobili više ponuda. ALUMIL koji već 10 godina posluje u SAD-u, dao je svoj drugi predlog u skladu sa novim zahtevima. ALUMIL je nastavio sa izradom prototipa koji je obuhvatao dodatne spoljne brisoleje aerodinamičkog dizajna i unutrašnje zastore visoke funkcionalnosti. Prozorski okviri postavljeni su u dogovoreno vreme, gde je ALUMIL reagovao brže od svojih konkurenata. Ispitivanja performansi su obavljena u naprednim komorama za testiranje u ALUMIL-u u Grčkoj a kasnije i u SAD-u, na vodonepropustljivost, propustljivost vazduha, udar vetra i opterećenje. Odeljenje za istraživanje i razvoj kompanije ALUMIL razvilo je prilagođeno rešenje vrhunskog sistema SUPREME 91. 

Identitet projekta
Godina
2014
Dodaj u favorite