Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website

150 Charles Street

Situacija

Zgrada se sastoji od luksuznih apartmana smeštenih u jednom od najskupljih delova Manhattana, West Village, s pogledom na reku Hudson i Park reke Hudson. Ova zgrada je luksuzno zamišljen dodatak horizontu Manhattana.

Objekat sadrži napušteno skladište Whitehall, masivnu, utilitarnu strukturu od betona, cigle i stakla. Mreža skladišta se odražava u novoj zgradi, pri čemu svaki zaliv definiše odvojene gradske kuće na ulicama Charles i West 10.
Nastala zgrada je pažljiva kompozicija slaganih zapremina koje postepeno opadaju, čuvajući razmeru i romantični karakter okruženja.
 

Izazov

Zadržati originalni karakter i izgled zgrade bez promene u svom izgledu, pretvarajući staru industrijsku konstrukciju u najviši nivo stambenih kula na Menhetnu. Specifikacije performansi za toplotnu i zvučnu izolaciju bile su ekstremne, a najozbiljniji izazov bio je ugraditi ove zahteve u aluminijsko arhitektonsko rešenje koje bi zamenilo čelično.

Rešenje

"150 Charles Street" je još jedan inovativni projekat koji je dodjeljen ALUMIL-u i u kome je kompanija dizajnirala sistem zid zavesa i fasada po meri, sa ključnom karakteristikom ugradnje ventilacionih otvora koji imaju nultu vidljivost iz unutrašnjosti, kao i spoljašnjosti, stvarajući homogene površine. Osim toga, zahvaljujući posebnoj konstrukciji fasade, zgrada je uspešno zadržala svoju jedinstvenu spoljašnju artikulaciju, zadovoljavajući glavnu namenu arhitektonskog biroa. Da bi se postigao ovaj estetski rezultat, sistem je morao da uključi nezavisne konstrukcije za fiksne i operativne jedinice. Dizajn je na kraju iskoristio 83 prilagođene ekstruzije, dokazujući ne samo kompleksnost ovog konkretnog projekta već i proizvodne mogućnosti kompanije ALUMIL, kao jedne od kompanija sa najvećim kapacitetom proizvodnje u Evropi. Napredni aluminijumski sistemi ALUMIL-a izrađeni su po narudžbi za površinu od 7.700 m².

Identitet projekta
Godina
2015
Dodaj u favorite