Alumil Srbija
Izaberite vaš regionalni website
poiotita

Zagarantovani Kvalitet

Ime ALUMIL je povezano sa njegovim visokim kvalitetom od njegovog osnivanja. Već 30 godina nudimo proizvode koji imaju za cilj poboljšanje svakodnevnog kvaliteta i standarda života ljudi. Uvek nastojeći da obezbedi odlične proizvode i da deluje u skladu sa najvišim standardima kvaliteta, primenjujući najzahtevnije procedure kontrole kvaliteta. Naši proizvodi su sertifikovani od strane najboljih priznatih laboratorija i instituta širom sveta.
 

Ift Rosenheim

Osnovan je 1966. godine od strane tima naučnika, inženjera i profesionalaca iz različitih oblasti. Opremljen je veoma modernim laboratorijama koje nude holističku viziju za izgradnju građevinskih elemenata i konstrukcija. Osnovna delatnost Instituta je istraživanje i sertifikacija koja zadovoljava zahteve proizvodne industrije prozora, fasada i vrata, bez obzira na materijale koji se uobičajeno koriste. Certifikati Instituta obuhvataju pitanja koja se odnose na standarde, istraživanje, akreditaciju, kao i verifikaciju izvršenih testova ili proračuna.
IFT Rosenheim
 
CSTB

CSTB

Francuski centar za nauku i tehnologiju nudi zainteresovanim stranama širok spektar testiranja i sertifikacije proizvodnih procesa. Merenja se izvode u laboratoriji površine 2.500 kvadratnih metara, koja poseduje tri velika postrojenja u kojima se vrše ispitivanja i četiri pomoćna objekta. Konkretnije, CSTB vrši testiranje kako bi se obezbedilo da proizvodnja termoizolovanih aluminijumskih profila (spajanje profila sa termo-prekidom) bude u skladu sa  odgovarajućim procedurama koje su definisane standardima.
 

Passive House

Pasivna kuća (PHI) je nezavisni istraživački institut i može se opisati kao centar istraživanja i razvoja ideje o pasivnoj kući. Od 1996. godine, kada je osnovan, ima kolaborativni karakter i pomaže u sertifikaciji zgrada u skladu sa jedinim međunarodno priznatim standardom za energetski učinak.
Passive House Institute
 
Istituto Giordano

Istituto Giordano

Institut koji ne ograničava svoje delovanje na obavezno polje evropskih pravaca, već proširuje svoju delatnost nudeći merenja kvaliteta i performansi, kao i sertifikaciju u skladu sa nacionalnim zakonom. Osim svoje osnovne svrhe, institut obavlja istraživačke aktivnosti i dizajnira i vrši obuku zainteresovanih strana za sistem testiranja. Sertifikati su priznati i poštovani na međunarodnom nivou.
 

UBAtc

To je jedinа belgijskа institucija koji izdaje tehničko odobrenje za građevinske materijale, proizvode, sisteme i instalatere. Ona obezbeđuje ne samo nacionalne, već i evropske tehničke sertifikate. Kao rezultat toga, ona obuhvata sve zahteve, budući da su evropska tehnička odobrenja (ETA) strogo ograničena na regulatorno okruženje i evropsku direktivu 89/106/EEZ, a nacionalna tehnička odobrenja (ATG) su dobrovoljne procene koje obuhvataju regulisane i neregulisane karakteristike i utvrđivanje da li je proizvod prikladan  za predviđenu upotrebu.
UBATc
 
ITC

ITB

Duže od 70 godina Institut za građevinska istraživanja (ITB) vrši laboratorijska istraživanja za građevinsku industriju i upravlja implementacijom i praktičnom primenom svojih rezultata. Uz službeni nadzor poljskog Ministarstva za investicije i ekonomski razvoj, ovaj institut koristi najsavremenije istraživačke metodologije i specijalizovanu opremu za merenje, podržavajući razvoj građevinskih radova u zemlji i inostranstvu.
 

CLEB

Sa sedištem u Centralnoj i Severnoj Americi, obezbeđuje detaljne studije i sertifikate koji u potpunosti zadovoljavaju zahteve i potrebe industrijskih kompanija. Sa kancelarijama i radionicama u Montrealu, Čikagu, Kvebeku, Otavi, Truru i Njujorku, CLEB ima snažno prisustvo i visok kredibilitet. Sertifikovana istraživanja se sprovode na osnovu globalnih standarda i potvrđuju rezultate procedura testiranja i izračunavanja koji se sprovode.
CLEB
 
EXOVA

EXOVA

Element Materials Technology i Exova Group Limited, dve vodeće laboratorijske kompanije za ispitivanje, udružile se svoje snage kako bi stvorile snažnog i pouzdanog partnera za pružanje svojih usluga na globalnom nivou. Cilj je da se sertifikuju materijali i proizvodi za ispunjavanje svih relevantnih zahteva i bezbednosnih zahteva tokom njihove konačne primene. Takođe, ima za cilj da dokaže da postoji konzistentnost i tržišni kvalitet, usaglašenost sa svim relevantnim industrijskim standardima i propisima, i na kraju, da su materijali i proizvodi pogodni za namenu za koju su napravljeni.
 

WINTECH

Britanska kompanija koja pruža usluge koje podrazumevaju testiranja i merenja kako bi se potvrdilo da kontrolisani proizvodi odgovaraju industrijskim standardima i propisima. Indikativno, mogu se prijaviti specifične studije koje obuhvataju zahteve CVCT, PAS 24, Secured by Design i NHBC. Važno je napomenuti da WINTECH sarađuje i pruža svoje usluge kompanijama koje proizvode pokretne panele, staklene ploče i prozorske okvire.
WINTECH
 
NCTL

NTCL

NTCL (Nacionalna sertifikovana laboratorija za testiranje) je potpuno priznata, nezavisna laboratorija za testiranje i istraživanje za potrebe arhitektonske i građevinske industrije koja posluje od 1977. godine, akreditovana ISO / IEC 17025 standardima. To je istraživački centar koji se brzo razvija i koji pruža usluge visokog kvaliteta industrijskim kompanijama, zbog svog bogatog iskustva i posedovanja savremene opreme.
 

Riverbank Acoustical Laboratory

Laboratorija Riverbank Acoustical je služba za testiranje zvučne izolacije koju je priznao NVLP (Nacionalni program akreditacije volonterskih laboratorija), koju je 1918. godine osnovao Volas Klement Sabine. Sadašnja organizacija ostaje veoma cenjen izvor nezavisnih procesa u vezi sa testiranjem zvučno-tehničkih specifikacija proizvoda. RAL je specijalizovan za STC (gubitak prenosa zvuka ASTM E90), NRC (apsorpcija zvuka po ASTM C423), IIC (prenos zvuka udara prema ASTM E492) i test zvučne snage (ISO 6926).

Riverbank Acoustical Laboratories
 
THOMAS BELL-WRIGHT

Thomas Bell-Wright International

Thomas Bell-Wright International Consultants je specijalizovana IT kompanija sa sedištem u Dubaiju. Od 1995. godine pruža usluge nezavisnog testiranja, inspekcije i sertifikacije (TIC) prvenstveno za građevinsku industriju. Fokusirana je na velike komercijalne zgrade i pruža svoje usluge kako bi se obezbedila uspešna izgradnja arhitektonskih elemenata. Istovremeno, obezbeđuje kvalitet i performanse građevinskog materijala u slučaju požarnog i bezbednosnih rizika.

 

MT Group

MT grupa je osnovana 1980. godine i predstavlja jednu od najvećih kompanija za testiranje i inspekciju u građevinskoj industriji u srednjoatlantskom i severoistočnom regionu. Testovi koji se obavljaju u savremenim laboratorijama kompanije odvijaju se u skladu sa ASTM, AAMA, AASHTO, NVLAP ili „vojskom inženjera“. Indikativno, pružene usluge obuhvataju: laboratorijske usluge, građevinske i geotehničke studije, inspekciju, upravljanje kvalitetom i saveze za saradnju. U isto vreme, MT obezbeđuje rezultate istraživanja materijala u vezi sa konstrukcijskim čelikom, armiranjem, betonom, zidanjem, asfaltom i tlom. Takođe, obavljaju se posebni testovi i pregledi, koji uključuju prozore, mehanizam i zid.
MT GROUP
 
Hellenic Defence Systems

Hellenic Defense Systems

Grupa je osnovana 2004. godine kao rezultat spajanja grčke državne vojne industrije Hellenic Arms Industry (EBO) i kompanije PYRKAL Kada je osnovana, bila je glavni proizvođač oružja koji poseduje mnogo fabrika i hiljade radnika. Grupa proizvodi niz proizvoda kao što je većina vrsta oružja koje je danas u upotrebi na globalnom nivou,  a odlikuje je intenzivni izvoz robe. Zahvaljujući specijalizovanom znanju i iskustvu, sprovodi uporedne aktivnosti koje zadovoljavaju potrebe tržišta za sertifikatima za obeležavanje aluminijumskih sistema kao «neprobojnih».
 

ATI Intertek

Intertek, jedan od vodećih svetskih proizvođača kvalitetnih i bezbednih rešenja za širok spektar industrija širom sveta, preuzeo je 2013. godine kompaniju Architectural Testing Inc. (ATI). O tada do sada, on kombinuje svoj kredibilitet sa iskustvom velike kompanije za testiranje i sertifikaciju u Severnoj Americi i odobrava performanse sistema na osnovu naučnih merenja i kriterijuma.
ATI Intertek
 
National Technical University of Athens

National Technical University of Athens

Sa sedištem u Atini i osnovan 1836. godine, to je najstariji tehnološki univerzitet u Grčkoj, koji doprinosi naučnom, tehničkom, društvenom i ekonomskom razvoju države. Izrađujući studije i sertifikate o zvučnoj izolaciji i  bezbednosti od požara, povezan je sa tržištem nudeći jaku konkurentsku prednost kompanijama u industriji proizvodnje aluminijuma.
 

AUTH

Jedan od najvećih univerzitetskih instituta u Grčkoj, sa sedištem u Solunu, osnovan je 1925. godine i njegova osnovna delatnost je u oblasti obrazovanja. Pored toga, AUTH „eksploatiše“ svoje tehničko znanje i specijalizovano osoblje, kako bi obezbedio sertifikate i zvučne izolacije aluminijumskih sistema.
Aristotle University Of Thessaloniki