Alumil Romania
Choose your local website

Lap Pool House

Situation

Tinos island is characterized by strong stone elements and sloping ground. The earthly colors, in combination with the Cycladic atmosphere, create a spectacular setting for every visitor. Lap Pool House, a project created by  Aristides Dallas Architects, summarizes all the identity features of the island, by incorporating them into its design. 

Solution

The simplicity of Tinos is visible on the Lap Pool House lines as the construction takes inspiration from the rocky external environment. Looking the residence from afar, it seems that it is integrated into the natural landscape, leaving the mark of architect’s vision. Three large cement blocks are connected with the roof that is consisted of visible reinforced concrete, while the linear swimming pool structure catches the attention and extends the building’s invisible line to the sea, alterating terrestrial and aquatic in an imaginary way. 

We proceed in the interior of Lap Pool House entering from the front door. This main entrance, placed in the highest point of the site, stands in the recess that the rock created. The minimal cement wall lines of the exterior continue internally, enhancing the sense of cohesion. The spectacular large openings allow sunlight to spread inside the house, while the minimalistic frame construction subtly underlines the sense of freedom. 

Lap Pool House harmoniously incorporates land, air and cement and reminds us about the value of constructive simplicity that meets natural environment. 

Project identity
Country
Greece
City
Tinos
Area
Tinos
Year
2017
Add to favorites