Alumil Romania
Choose your local website

Noutati

ALUMIL: Prima companie grecească de sisteme arhitecturale din aluminiu care obține certificatul Cradle to Cradle (C2C) - Silver pentru o gamă largă de produse

După investiții semnificative în producția de aluminiu reciclat „verde”, EPD-urile (Declarații de produs privind mediul) pentru sistemele arhitecturale integrate și distincția onorifică „Cea mai sustenabilă companie din Grecia 2022” ca și companie reprezentând modelul de dezvoltare sustenabil, ALUMIL devine acum prima companie grecească de sisteme arhitecturale din aluminiu care primește certificatul internațional Cradle to Cradle (C2C) - Silver pentru o gamă largă de produse, validând sustenabilitatea acestora. Mai precis, un total de 34 de sisteme – inclusiv pereți cortină, uși batante și glisante și sisteme de ferestre, precum și un sistem de uși armonice – au primit certificarea C2C Certified®. Această acreditare deosebit de importantă este punctul culminant al eforturilor și acțiunilor ALUMIL de a consolida o strategie de afaceri împletită cu valorile sustenabilității și economiei circulare.

Cradle to Cradle Certified® este standardul global pentru produsele care sunt sigure, circulare și realizate în mod responsabil. Mărcile de top, comercianții cu amănuntul, designerii și producătorii de pe întreg lanțul valoric se bazează pe standardul de produs certificat Cradle to Cradle pentru a se asigura că impactul produselor lor asupra oamenilor și asupra planetei este unul pozitiv. Printr-un proces de evaluare amănunțit și complex, ALUMIL a primit o certificare Silver pe baza următoarelor cinci criterii:

  • Sănătatea materialului: Determinarea compoziției chimice a materialelor care constituie produsul și asigurarea siguranței materialelor pentru oameni și mediu.
  • Circularitatea produsului: Permiterea unei economii circulare prin produse regenerative și design de proces.
  • Protecția aerului și a climei: Protejarea aerului, promovarea energiei regenerabile și reducerea emisiilor nocive.
  • Administrarea apei și a solului: Protejarea apei și a solurilor sănătoase.
  • Echitatea socială: Respectarea drepturilor omului, contribuția la o societate corectă și echitabilă și implementarea unor practici de lucru corecte.

Cu certificarea Cradle to Cradle Certified®, ALUMIL deschide noi perspective de participare la proiecte care respectă principiile Construcției Durabile și Arhitecturii Bioclimatice, pentru clădiri „verzi” cu eficiență energetică ridicată. Mai presus de toate, însă, cu această certificare semnificativă, ALUMIL face încă un pas către destinația „Excelență în Construcție”, care este indisolubil legată de dezvoltarea sustenabilă a companiei și de viziunea acesteia pentru un viitor în care oamenii și mediul vor fi în centrul atenției. 

Adaugati la favorite