Alumil Romania
Choose your local website

Istorie

1988-1999: Primii pasi de ambitie

1988

O companie mica formata din membrii familiei Mylonas a fost infiintata in zona industriala Kilkis cu 27 de angajati. Obiectivul principal al tuturor companiilor din industria de aluminiu pana atunci a fost de a produce cele mai usoare structuri pe care le pot obtine cu cel mai mic cost.

1990

ALUMIL incepe un proiect ambitios pentru a creea o productie complet integrata la standarde ridicate. Prima investitie se refera la o unitate de vopsire in camp electrostatic si o unitate de productie a profilelor cu bariera termica. 

1991

S-au dezvoltat sistemele inovatoare cu bariera termica, ceea ce o face sa fie lider in Grecia, oferind astfel solutii avansate de izolatie termica.

1994

S-au dezvoltat sistemele inovatoare cu bariera termica, ceea ce o face sa fie lider in Grecia, oferind astfel solutii avansate de izolatie termica.

1999

Primul deceniu se aproprie de final. In decurs de 10 ani, compania a crescut intr-un ritm impresionant, numarand 15 filiale in Grecia si in strainatate.

2000-2009 : “Valentino of Aluminium”

Estetica ridicata si izolatia termica sunt puse in centrul atentiei.

2000

Compania primeste primele certificari pentru sistemele cu bariera termica de la Institutul german IFT Rosenheim, renumit in intreaga lume.

2001

Deoarece investitiile foarte mari au fost realizate pe pacursul anilor 90’, noul mileniu incepe pentru companie cu o capacitate de productie impresionanta si devine cea mai mare linie de productie din Grecia si Europa de Sud. 

2002

Uniunea Europeana, cu Directiva 2002/91 privind performanta energetica a cladirilor, contribuie la consolidarea sistemelor cu bariera termica pe piata. 

2003

Este a 4-a oara cand ALUMIL a fost premiata cu premiul “Europe's GrowthPlus Top 500” pentru contributia sa la dezvoltarea economiei europene.

2005

Doua noi centre industriale au fost infiintate in Serbia si Albania. 

2006

Incepe colaborarea cu bine-cunoscuta companie Porsche Design pentru a creea produse cu estetica de top. In aceelasi an, ALUMIL este premiat pentru cel mai bun stand la expozitia “MADE” in Milano. Presedintele Asociatiei italiene de aluminiu, la ceremonia de decernare a premiilor, ofera presedintelui ALUMIL, domnului George Milonas, "Valentino al aluminiului", datorita designului de produs ridicat.

2007

Programul pentru mediu “Green ALUMIL” este implementat pentru a proteja mediul inconjurator. Extinderea pe pietele internationale continua in aceelasi an, pietele din Orientul Mijlociu, Africa, Europa de Vest & SUA introduc ALUMIL in proiecte impresionante. 

2008

O investitie de 15 milioane de euro este facuta pentru cea mai moderna unitate de anodizare (profile in culori metalice) in Europa. In aceelasi timp, infiintarea a doua noi subsidiare in SUA si UAE marcheaza dinamica finalului celui de-al doilea deceniu. 

2009 – 2019 Deschideri pentru Pietele Internationale

2009

Industria de aluminiu se confrunta cu o recesiune severa. In ciuda crizei economice grecesti, ALUMIL continua sa investeasca si sa intensifice eforturile de a se stabili in strainatate.

2010

Doua noi subsiadiare sunt infiintate in Kosovo si Rusia

2014

Brandul de top SUPREME este creat cu sisteme arhitecturale imbatabile. In acelasi an, se creeaza reteaua de producatori SUPREME, alcatuita din producatori certificati de aluminiu cu cunostinte tehnice foarte inalte. Alte doua noi filiale sunt infiintate in Kenya si Croatia.

2015

ALUMIL primeste premiul "Industrial Excellence Award" la concursul "Made in Greece Awards" si premiul "Technological Excellence Award" la concursul "Greek Value". In plus, doua filiale noi sunt infiintate in Australia si India, iar filiala Egiptului este reorganizata cu facilitati imbunatatite.

2016

Se efectueaza rebrandingul companiei si se finalizeaza clasificarea tuturor sistemelor arhitecturale in trei categorii: SUPREME, SMARTIA, COMFORT. Exporturile depasesc 80% din cifra de afaceri totala.

2018

Imprementarea metodelor avansante in procesul de productie, respectand mediul inconjurator si urmarind principiile economiei circulare. Obiectivul principal este imbunatatirea constanta a calitatii concomitent cu maximizarea productiei. ALUMIL incorporeaza arta de a imprima 3D pentru a crea produse inovative.

2019

30 de ani pionierat. Compania are 30 de ani vechime si-si continua cursul sau dinamic cu sisteme inovatoare precum unicul produs WOODALUX sau SMARTIA 630 PHOS, un sistem glisant minimalist. Urmatorii ani vor fi la fel de captivanti, cu noi provocari in pietele internationale. Familia ALUMIL formata la inceput din 27 de oameni, numara acum 2,200 de persoane in intreaga lume si continua sa creasca.