Alumil Romania
Choose your local website
Dezvoltare internationala

Dezvoltare internationala

O calatorie plina de inovatie, pornind din Grecia.
Romania

In 1997, compania ia decizia de extindere in afara Greciei. ALUMIL ROM este prima filiala detinuta in strainatate. Pentru nevoile noii filialei, se achizitioneaza depozite in Bucuresti, in timp ce alte patru depozite suplimentare sunt inchiriate in orase diferite. Zece ani mai tarziu (2007) ALUMIL ROM este listata la Bursa de Valori din Bucuresti.

Albania

Pe masura ce nevoile tarii cresc constant, in 1998 compania face urmatorul pas major in politica de investitii si continua sa infiinteze ALUMIL ALBANIA SH.P.K. pentru a acoperi mai bine excesul de cerere. Odata cu infiintarea complexurilor industriale din tara in 2005, puterea de productie ALUMIL este semnificativ sporita.

Bulgaria

In acelasi an (1998), ALUMIL BULGARIA a fost infiintata ca o dezvoltare naturala a expansiunii Grupului in Balcani, vizand o mai mare patrundere in pietele locale, cat si in pietele balcanice.

Ucraina

Dupa aplicarea politicii extrovertite a companiei, reputatia sa este in continua crestere, iar in 1999, pentru a raspunde nevoilor pietei din nord-estul Europei, noua filiala a fost infiintata in Ucraina, ALUMIL UKRAINE. Astfel, se pun bazele puternice pentru a servi cu succes nevoilor si cerintelor din ce in ce mai mari.

FYROM

2000 marcheaza inceputul noului mileniu si reprezinta o piatra de hotar pentru Grup, prin crearea a patru companii subsidiare. Inceputul vine cu infiintarea ALUMIL SKOPJE in FYROM. In acest fel, prezenta ALUMIL in Balcani si in piata locala este imbunatatita.

Cipru

Ca o "arma", prin sistemele sale inovatoare, lansate pe piata, in anul 2000 ALUMIL face urmatorul pas, de data aceasta intr-un loc familiar pentru greci. O noua filiala, ALUMIL MILONAS CYPRUS, este creata ca un rezultat natural al satisfacerii nevoilor pietei locale din Cipru.

Egipt

Un alt mare pas este atins in cursul de crestere tot mai mare al companiei, iar noul mileniu (2000) este marcat de patrunderea sa pe pietele lumii arabe. Pentru a-si atinge scopul, s-a ajuns la un acord initial cu principalul actionar al unei societati egiptene de extrudare al aluminiului pentru achizitionarea pachetului majoritar de actiuni. Noua filiala primeste acum identitatea ALUMIL si este redenumita ALUMIL MISR. In acelasi timp, pentru a satisface nevoile care apar in produsele utilizate pentru asamblarea sistemelor, este stabilita o noua societate comerciala de profil si accesorii, ALUMIL MISR. 

Germania

Anul Nou 2000 se incheie odata cu achizitionarea de terenuri din zona Frankfurt, unde se pregateste terenul pentru construirea de depozite private care vor servi direct nevoilor Germaniei. In acelasi timp, Grupul continua sa creasca si incepe sa creeze noua subsidiara ALUMIL DEUTCHLAND, in scopul promovarii produselor inovative ale companiei pe piata germana foarte solicitanta.

Serbia

Investitiile companiei in Balcani ofera rezultate excelente, iar consolidarea puternica in regiune vine ca o imbunatatire naturala. Astfel, in 2001, in Serbia au fost infiintate doua (2) filiale pentru promovarea produselor pe piata locala. Doi ani mai tarziu, in 2003, implementarea planului de investitii convenit a condus la infiintarea unei alte filiale, ALUMIL COATING. Capacitatea anuala de productie a companiei este in mod semnificativ marita pe masura ce constructia complexurilor industriale sarbe este finalizata in 2005. In cele din urma, se realizeaza absorbtia ALUMIL COATING de catre ALUMIL YU INDUSTRY S.A.

Bosnia si Hertegovina

Dupa Serbia, in 2004 intra in planul strategic de investitii o tara invecinata. Pe o piata mare si intr-un punct de legatura dintre Balcani si restul lumii europene, compania a decis achizitionarea companiei bosniace ALUPRO, a carei valoare a activelor ajunge la 10 milioane de euro.

Muntenegru

Prezenta companiei in Balcani se intareste in mod constant, iar in 2005 se infiinteaza ALUMIL MONTENEGRU. Infiintarea noii filiale reflecta cresterea dinamica a Grupului in sectorul aluminiului si cererea din ce in ce mai mare pentru sistemele moderne pe care le produce.

Franta

Dezvoltarea si patrunderea companiei ocupa intreaga zona europeana astfel incat prezenta puternica a  ALUMIL in Balcani, Europa Centrala devine o piata atractiva pentru compania greceasca, care ii ofera multe perspective. In 2006, este infiintata subsidiara ALUMIL FRANTA S.A.S., fiind responsabila de piata extrem de exigenta a Frantei.

Emiratele Arabe Unite

In 2007, prezenta companiei in zona Golfului Persic este intarita de infiintarea noii filiale din Emiratele Arabe Unite, numita ALUMIL GULF, care ulterior va fi redenumita ALUMIL Orientul Mijlociu. Investitiile realizate in aceasta tara bogata vor constitui un punct de referinta pentru companie, care conduce si inoveaza prin implementarea unor proiecte impresionante.

Statele Unite ale Americii

In 2008, ALUMIL trece de partea opusa a Oceanului Atlantic, iar anul este marcat de infiintarea filialei ALUMIL America de Nord in Statele Unite ale Americii. Scopul principal al companiei nou-infiintate este de a promova sistemele sale arhitecturale care vin cu multe solutii personalizate in regiunea mai larga a  Americii de Nord. Patrunderea pe piata a companiei este intensa, iar sistemele sale moderne castiga credibilitate si renume. Un punct de reper pentru filiala SUA va fi un proiect major in 2013, cu 3.500 de ferestre pentru sediul Google din New York.

Kosovo

Odata cu obtinerea independentei Republicii Kosovo in 2008, ALUMIL decide sa isi consolideze prezenta si sa raspunda nevoilor Balcanilor prin infiintarea in 2009 a unei filiale suplimentare numita ALUMIL KOSOVO SH.PK. Odata cu consolidarea companiei pe toate pietele tarilor balcanice, capacitatea si reputatia companiei ALUMIL o fac acum un lider in industria aluminiului din Sud-Estul Europei.

Rusia

O piata mare si foarte solicitanta se adauga planului de expansiune ALUMIL in 2010, cea a Rusiei. Noua subsidiara stabilita, ALUMIL YUG, isi asuma acum responsabilitatea de a acoperi o piata imensa, extrem de solicitanta, cu scopul principal de a furniza produse si servicii mai eficiente, in mod direct.

Kenia

Continentul african este o provocare majora pentru companie, care decide sa se confrunte cu aceasta prin sarcina dificila de a-si extinde activitatea in Kenya. In 2014, Grupul face urmatorul pas cu infiintarea unei noi filiale, ALUMIL KENYA. Cresterea rapida a pietei din Kenya, vine in intampinarea sistemelor inovatoare ale companiei ALUMIL.

Croatia

Ultima oprire in Balcani este Croatia. In 2014, filiala ALUMIL ZAGREB este infiintata in capitala tarii balcanice, cu scopul principal de a furniza mai eficient si mai rapid serviciile pe piata locala.

India

Extinderea strategica a companiei pe piata asiatica este marcata in 2015 de infiintarea unei alte filiale in Mumbai, India. ALUMIL SYSTEMS INDIA va servi piata locala, oferind sisteme arhitecturale avansate din aluminiu, cu un nivel ridicat al performantelor si specificatiilor.

Turcia

Prezenta companiei in tara vecina s-a simtit puternic de la inceputul anului 2000, iar piata Turciei aflata in continua crestere este caracterizata prin nevoi foarte ridicate in zona de constructii. Prin urmare, in 2015 este luata decizia strategica de a infiinta filiala ALUMIL EGE cu sediul in Smyrna.

Australia

Acum cele cinci continente sunt cucerite de compania greceasca, care isi extinde activitatea in Oceania. Astfel, in 2015 va fi infiintata o noua subsidiara, ALUMIL OCEANIA. Cu sediul in Australia si anume in Sydney, filiala nou infiintata este responsabila de promovarea eficienta a produselor inovatoare, prin participarea la proiectele de constructie atat mici, cat si de mare anvergura, din intreaga tara.