Alumil Greece
Choose your local website

ΛΥΣΕΙΣ OUTDOOR

Μεταμόρφωσε τον εξωτερικό χώρο του σπιτιού σου

Δημιούργησε έναν μοναδικό χώρο χαλάρωσης, απολαμβάνοντας το φυσικό περιβάλλον ακριβώς έξω από την πόρτα σου. Ανακάλυψε μία ευρύτατη γκάμα outdoor λύσεων που θα αναβαθμίσουν την αισθητική του εξωτερικού σου χώρου αλλά και τον τρόπο ζωής σου.

Δημιούργησε έναν μοναδικό χώρο χαλάρωσης, απολαμβάνοντας το φυσικό περιβάλλον ακριβώς έξω από την πόρτα σου. Ανακάλυψε μία ευρύτατη γκάμα outdoor λύσεων που θα αναβαθμίσουν την αισθητική του εξωτερικού σου χώρου αλλά και τον τρόπο ζωής σου.

Exception occured while executing the controller. Check error logs for details.
Faqs

Απαντάμε στις ερωτήσεις σου

Οι πέργκολες κατασκευάζονται από διάφορα υλικά, όπως αλουμίνιο, ξύλο, σίδηρο. Ειδικότερα, οι πέργκολες αλουμινίου υπερέχουν βάσει υλικού έναντι των υπολοίπων, καθώς το αλουμίνιο απαιτεί τη μικρότερη δυνατή συντήρηση, μπορούν να ενσωματώσουν πολλές επιλογές επιπρόσθετων στοιχείων, προσφέρουν ευρεία ποικιλία λύσεων και δυνατότητες εξατομίκευσης και επεκτασιμότητας για κάλυψη κάθε ανάγκης, υψηλή αισθητική και minimal σχεδιασμό με έμφαση στη λεπτομέρεια, ενώ μπορούν να υιοθετήσουν τη βιοκλιματική λογική.

Ως βιοκλιματικός σχεδιασμός νοείται αυτός που επιδιώκει την εξασφάλιση συνθηκών θερμικής και οπτικής άνεσης με την όσο το δυνατόν πιο εκτεταμένη χρήση παθητικών συστημάτων δροσισμού & θέρμανσης. Οι βιοκλιματικές πέργκολες της Alumil, υιοθετούν την βιοκλιματική λογική επιτρέποντας τον έλεγχο των συνθηκών στο εσωτερικό τους, τόσο με τη χρήση ρυθμιζόμενων κινητών περσίδων, όσο και με την ενσωμάτωση επιπλέον στοιχείων, όπως συρόμενα συστήματα υαλοπινάκων και παντζουριών, κάθετα ρολά σκίασης (ZIP), φωτισμός LED, κ.α.

Οι περιφράξεις αλουμινίου, όπως και κάθε σύστημα αλουμινίου, υπό κανονικές συνθήκες και αν τηρηθούν οι προδιαγραφές κατασκευής και εγκατάστασης, δεν σκουριάζουν και χρειάζονται από καθόλου έως ελάχιστη συντήρηση. Παράλληλα, επιδέχονται διαφόρων επιφανειακών επεξεργασιών, οι οποίες τις προστατεύουν και τις διατηρούν σε άριστη κατάσταση. Τέλος, το αλουμίνιο σε αντίθετα με άλλα υλικά δεν διογκώνεται, δεν ραγίζει, δεν παραμορφώνεται και με την πάροδο του χρόνου δεν εμφανίζει φθορές.

Οι περιφράξεις που προσφέρουμε, ασχέτως των πρόσθετων στοιχείων και διακοσμήσεων που ενδέχεται να φέρουν, παραμένουν συστήματα αλουμινίου. Ως συνέπεια, απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, λόγω της φύσης του υλικού κατασκευής. Για να διατηρήσετε όμως την περίφραξή σας σαν καινούργια, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες βασικές συμβουλές, που θα αυξήσουν περαιτέρω το χρόνο ζωής της.

Θα πρέπει να καταστεί σαφές, πως τα ρολά και τα παντζούρια εντάσσονται στην κατηγορία των συστημάτων σκίασης. Έτσι, ο βασικός τους ρόλος είναι η σκίαση και όχι η παροχή ασφάλειας στο χώρο σας. Φυσικά, αποτελούν έναν παράγοντα επιβράδυνσης της προσπάθειας εισόδου σε πιθανή διάρρηξη. Τέλος, μικρές προσθήκες κλειδαριών ή συρτών πάνω στα συστήματα σκίασης, μπορούν να αποδειχθούν και παράγοντες αποτροπής προσπάθειας διάρρηξης.

Με τον όρο «ασφάλεια», εννοούμε την προστασία που παρέχουν σε όσους βρίσκονται εντός του χώρου. Είτε αν μιλάμε για κάγκελα μπαλκονιού, είτε για κάγκελα σε εσωτερική σκάλα, οι λύσεις μας προσφέρουν εξαιρετικά επίπεδα ασφάλειας. Τα συστήματά μας χαρακτηρίζονται από αυξημένη στιβαρότητα των προφίλ και των συνδέσεων, που μάλιστα διατηρείται άριστα σε βάθος χρόνου, καθώς το αλουμίνιο δε διαβρώνεται ακόμη και σε παραθαλάσσιες περιοχές.

Τα κάγκελα, όπως και όλα τα συστήματα αλουμινίου, προσφέρουν απεριόριστες σχεδιαστικές λύσεις. Πιο συγκεκριμένα, από παραδοσιακά έως σύγχρονα minimal κάγκελα, μέχρι κάγκελα με οριζόντιες ή κάθετες μπάρες και κάγκελα που συγκρατούν υαλοπίνακες, οι επιλογές είναι πάρα πολλές και φυσικά αφορούν την προσωπική σας προτίμηση. Οι εξειδικευμένοι κατασκευαστές του δικτύου μας, έχουν την εμπειρία και τη γνώση ώστε να σας προτείνουν την καλύτερη λύση για το δικό σας χώρο.

Οι πέργκολες που προσφέρουμε, ασχέτως των πρόσθετων στοιχείων και διακοσμήσεων που ενδέχεται να φέρουν, παραμένουν συστήματα αλουμινίου. Ως συνέπεια, απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, λόγω της φύσης του υλικού κατασκευής. Για να διατηρήσετε όμως την πέργκολά σας σαν καινούργια, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες βασικές συμβουλές, που θα αυξήσουν περαιτέρω το χρόνο ζωής της. Τέλος, η συντήρηση του εκάστοτε επιπρόσθετου ενσωματωμένου στοιχείου (υαλοπίνακες, φωτισμός, συστήματα ήχου, θέρμανσης και αυτοματισμών) απαιτεί τη δική του συντήρηση, η οποία προκύπτει από τον κατασκευαστή.

Εφόσον επιλεχθούν και τοποθετηθούν επιπλέον στοιχεία στην πέργκολα, όπως συστήματα υαλοπινάκων και παντζουριών, κάθετα ρολά σκίασης (ZIP) κ.α., τότε μπορούμε να ελέγξουμε σε μεγάλο βαθμό την ιδιωτικότητα και να καλύψουμε συγκεκριμένες απαιτούμενες ανάγκες.

Φυσικά! Μπορούν να τοποθετηθούν μηχανισμοί αυτοματισμού διαφόρων τύπων (κατάλληλοι για ανοιγόμενες ή συρόμενες αυλόπορτες), που προσφέρουν τη δυνατότητα απομακρυσμένου ανοίγματος & κλεισίματος της πόρτας της περίφραξης. Έτσι, επιτυγχάνεται εύκολη είσοδος και έξοδος των οχημάτων και των ανθρώπων προσφέροντας πολλαπλά οφέλη στην καθημερινή χρήση.

Σίγουρα δεν αποτελεί μία εύκολη απόφαση, αλλά εξαρτάται από ορισμένους παράγοντες. Τα παντζούρια μπορεί να είναι ανοιγόμενα ή συρόμενα και το βασικό τους χαρακτηριστικό είναι ότι πάντα υπάρχει ένα πλαίσιο που περιβάλει τα φυλλαράκια του παντζουριού. Συνεπώς, το ανοιγόμενο παντζούρι χρειάζεται ελεύθερο χώρο για το άνοιγμά του, και το συρόμενο παντζούρι ελεύθερη επιφάνεια τοίχου για την κύλισή του. Συγκριτικά, το ρολό (επικαθήμενο ή εξωτερικό κουτί) δεν απαιτεί επιπλέον χώρο. Επίσης, το παντζούρι συνήθως λειτουργεί με μηχανική κίνηση (άνοιγμα ή κύλιση), ενώ το ρολό συνήθως λειτουργεί με ιμάντα, αλλά δίνεται η δυνατότητα τοποθέτησης ηλεκτρικού μοτέρ. Μάλιστα, όταν το κούφωμα είναι μεγάλων διαστάσεων τότε η χρήση ηλεκτρικού μοτέρ κρίνεται υποχρεωτική για τα ρολά λόγω του βάρους τους. Τέλος, μία μικρή αναφορά για την ασφάλεια, τα παντζούρια δείχνουν να υπερέχουν έναντι των ρολών και αυτό οφείλεται στο γεγονός ότι τα φυλλαράκια τους υποστηρίζονται από ένα ποιο στιβαρό πλαίσιο σε σχέση με τους «οδηγούς» που χρησιμοποιούνται στα ρολά.

Τα ρολά/παντζούρια αλουμινίου απαιτούν ελάχιστη συντήρηση, λόγω της φύσης του υλικού κατασκευής. Για να τα διατηρήσετε όμως σαν καινούργια, θα πρέπει να ακολουθήσετε ορισμένες βασικές συμβουλές, που θα αυξήσουν περαιτέρω το χρόνο ζωής τους.

Η επιλογή του χρώματος που ταιριάζει στο χώρο σας, γίνεται αφενός βάσει των προσωπικών σας προτιμήσεων και αφετέρου σύμφωνα με τις συμβουλές ειδικών διακοσμητών ή/και αρχιτεκτόνων. Το βέβαιο όμως που θα πρέπει να λάβετε υπόψη σας και να γνωρίζετε, είναι ότι η διεργασία για τον χρωματισμό του αλουμινίου περιλαμβάνει 4 διαφορετικά είδη, ανάλογα με τις ανάγκες και τις προτιμήσεις σας. Έτσι, προτού επιλέξετε το χρώμα, θα πρέπει να ενημερωθείτε για τις επιλογές επιφανειακών επεξεργασιών που προσφέρονται.