Alumil Cyprus
Choose your local website

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάλογα με τις ανάγκες σας

Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και το πιο ενημερωμένο υλικό, για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία. Ανεξάρτητα από την αγοραστική φάση στην οποία βρίσκεστε, εμείς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε, ώστε να βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

U House

Η περίπτωση

Ο σχεδιασμός αυτής της μοναδικής κατοικίας στην πόλη Ula της Τουρκίας, αποτέλεσε την έμπνευση για την ονοματοδοσία του έργου. Το αναποδογυρισμένο γράμμα U εμφανίζεται σε κάθε γραμμή σχεδίασης του εξωτερικού περιβλήματος της οικίας. Κατ’ αυτόν τον τρόπο, το αρχιτεκτονικό γραφείο URAStudio κατάφερε την ελάχιστη παρέμβαση στο φυσικό τοπίο. Περιστοιχισμένο από μικρές ελιές, κακτοειδή και γηραιές δρύες, το οίκημα δείχνει σα να βρισκόταν ανέκαθεν εκεί, εγκλιματισμένο πλήρως στο περιβάλλον χάρη στη φυσική πέτρα και την ουδέτερη γκρίζα απόχρωση του τσιμέντου που χρησιμοποιήθηκαν. 

Το αποτέλεσμα

Ο μεγαλύτερος όγκος του κτίσματος φιλοξενεί τους χώρους διημέρευσης, την κουζίνα και ένα χώρο εργασίας στο ειδικά διαμορφωμένο υπερυψωμένο πατάρι. Ενώ ο μικρότερος αποτελείται από δύο μαγευτικές κρεβατοκάμαρες, όπου η καθεμία διαθέτει το δικό της μπάνιο. Ο κεντρικός χώρος που συνδέει τους όγκους μεταξύ τους, είναι ανοιχτός τόσο προς το μπροστινό όσο και προς το πίσω μέρος του σπιτιού εκμεταλλευόμενο πλήρως τις δύο αυλές, με τη μία εξ’ αυτών να οδηγεί στα πέντε πέτρινα σκαλιά που κατεβαίνουν στην ιδιωτική πισίνα. 

Οι ήπιες αναλογίες του σπιτιού δημιουργούν μία ευαίσθητη και ήρεμη σχέση με τους ενοίκους. Κύρια, χρησιμοποιήθηκαν μόλις τρία υλικά: τσιμέντο, πέτρα και ξύλο βελανιδιάς. Διάσπαρτα σε κάθε μέρος του κτιρίου εμφανίζονται μικρά ή μεγαλύτερα, στενά ή και πιο φαρδιά ανοίγματα, που καλύπτονται με προηγμένα συστήματα αλουμινίου συνεισφέροντας στην συνολική αισθητική. Επιπλέον, καταφέρνουν μία μοναδική ενοποίηση, επιτρέποντας την εύκολη πρόσβαση στο εξωτερικό περιβάλλον. 

Τέλος, το εσωτερικό υιοθετεί τη φυσική χρωματική παλέτα, με έπιπλα και διακόσμηση στους τόνους της άμμου, ενώ μικρές θεματικές συνθέσεις σε γωνίες του σπιτιού εκμεταλλεύονται τόσο αισθητικά όσο και λειτουργικά κάθε χώρο.

 

Αρχιτεκτονική Μελέτη: URAStudio

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Τουρκία
Πόλη
Ula
Περιοχή
Muğla
Αποθήκευση

Εταιρική Υπευθυνότητα

Διακυβέρνηση

72%

αύξηση των γυναικών σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα

Κοινωνία

11.959hrs

κατάρτισης των ανθρώπων μας και επαγγελματιών του κλάδου

Περιβάλλον

75%

χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου στην ετήσια παραγωγή μας

Αειφορία - Βιώσιμη Ανάπτυξη - Κοινωνική Προσφορά

Με όραμα οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζουν και να δημιουργούν όπως ονειρεύονται, επενδύουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες που μεγιστοποιούν το θετικό μας αποτύπωμα στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.