Alumil Cyprus
Choose your local website

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάλογα με τις ανάγκες σας

Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και το πιο ενημερωμένο υλικό, για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία. Ανεξάρτητα από την αγοραστική φάση στην οποία βρίσκεστε, εμείς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε, ώστε να βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

H77

Η περίπτωση

Μία πανοραμική θέση, εκεί που ξεκινά το βουνό Υμηττός και φαινομενικά ένας βράχος εμποδίζει κάθε προσπάθεια αρχιτεκτονικής παρέμβασης, αποτελεί την ιδανική επιλογή για την επόμενη δημιουργία της ομάδας αρχιτεκτόνων του 314 Architecture Studio

Η λύση

Η σχεδίαση καταδεικνύει την επιρροή από την Ιαπωνική τέχνη αναδίπλωσης χαρτιού Origami, καθώς συνδυάζει τις σαφείς και αυστηρές γωνίες με τον μινιμαλιστικό χαρακτήρα. Με απόλυτη ηρεμία στην όψη, το κτίριο πατά «ανάλαφρα» επάνω στο φυσικό βράχο, ο οποίος σε άλλα σημεία εμφανίζεται να εισχωρεί μέσα στην κατοικία και σε άλλα αποκτά πλατώματα. Τα 300m2 της οικίας χωρίζονται σε τέσσερα επίπεδα, με το ανώτερο επίπεδο αυτής να βρίσκεται εντός της στέγης και να αποτελεί το master suite. Οι χώροι διημέρευσης και τα βοηθητικά υπνοδωμάτια φιλοξενούνται στα δύο ενδιάμεσα επίπεδα, ενώ στο κατώτερο επίπεδο βρίσκονται διάφοροι βοηθητικοί χώροι και το πάρκινγκ. Η θέα προς τη θάλασσα και το βουνό, τα δυσδιάκριτα όρια ανάμεσα στην αστική και την υπαίθρια ζωή, καθώς και το κλίμα της περιοχής της Βούλας, επέτρεψε την ανάπτυξη ενός κτιρίου με ιδιαίτερα εξωστρεφή χαρακτήρα. Ένα στοιχείο που αναδεικνύεται από τα περιμετρικά μεγάλα ανοίγματα, τα οποία προστατεύονται από σύστημα με κινητές αλουμινένιες κουρτίνες ενισχύοντας παράλληλα το βιοκλιματικό χαρακτήρα του κτιρίου. Οι εξελιγμένοι αυτοματισμοί που έχουν ενσωματωθεί στα προηγμένα συστήματα αλουμινίου, επιτρέπουν το σωστό ηλιασμό και την απαραίτητη σκίαση κατά τη διάρκεια της ημέρας σύμφωνα με την εποχή του χρόνου. Η minimal αισθητική της εξωτερικής όψης εισχωρεί στο εσωτερικό, με τους λευκούς τόνους να κυριαρχούν και τις χρωματικές πινελιές ορισμένων αντικειμένων και επίπλων να αποσπούν το ενδιαφέρον.

 

Αρχιτεκτονική Μελέτη: 314 Architecture Studio

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Ελλάδα
Πόλη
Βούλα
Περιοχή
Αττική
Έτος
2019
Αποθήκευση

Κατασκευαστές αλουμινίου

Καραχάλιος Παναγιώτης

Γρηγορίου Λαμπράκη 52
+30 210 5561796

Εταιρική Υπευθυνότητα

Διακυβέρνηση

72%

αύξηση των γυναικών σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα

Κοινωνία

11.959hrs

κατάρτισης των ανθρώπων μας και επαγγελματιών του κλάδου

Περιβάλλον

75%

χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου στην ετήσια παραγωγή μας

Αειφορία - Βιώσιμη Ανάπτυξη - Κοινωνική Προσφορά

Με όραμα οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζουν και να δημιουργούν όπως ονειρεύονται, επενδύουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες που μεγιστοποιούν το θετικό μας αποτύπωμα στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.