Alumil Cyprus
Choose your local website

ΥΠΟΣΤΗΡΙΞΗ

Βρείτε ό,τι χρειάζεστε ανάλογα με τις ανάγκες σας

Παρέχουμε όλες τις απαραίτητες υπηρεσίες και το πιο ενημερωμένο υλικό, για να απαντήσουμε σε κάθε σας απορία. Ανεξάρτητα από την αγοραστική φάση στην οποία βρίσκεστε, εμείς μπορούμε να σας υποστηρίξουμε, ώστε να βρείτε αυτό που επιθυμείτε.

DOC – Temporary Floating House

Η πρόκληση

Όταν η Lime Studio σχεδίαζε το DOC έπρεπε να συνδυάσει δύο βασικά «θέλω», ένα λειτουργικό οίκημα σε μία αρκετά ιδιαίτερη τοποθεσία. Και αυτό έγινε! Το DOC αποτελεί ένα σπίτι με χαμηλό περιβαλλοντικό αντίκτυπο που …«τοποθετείται» σε μία μοναδική τοποθεσία: το κανάλι Borcea, στη Ρουμανία. 

Η λύση

Τόσο η θέση του όσο και η επιθυμία ενός νέου τύπου κατοικίας - μια πλωτή, πολυλειτουργική, κινητή κατοικία - επέβαλαν ειδικές και περίπλοκες συνθήκες ανοικοδόμησης. Οι υψηλές διακυμάνσεις της στάθμης του ποταμού λόγω των εποχιακών αλλαγών καθώς και οι περιορισμοί στο διαθέσιμο χρηματικό ποσό για την υλοποίηση του έργου, είχαν ως αποτέλεσμα την κατασκευή ενός ρυμουλκούμενου σπιτιού, μία πλωτή πλατφόρμα που μπορεί ανά πάσα στιγμή να μεταφερθεί. Το σπίτι ακολουθεί πλήρως τις εποχιακές αλλαγές των περιβαλλοντικών συνθηκών και αλλάζει μαζί μ’ αυτές. Η απλότητα στον σχεδιασμό του έρχεται ως αποτέλεσμα της ευκινησίας του. Συμπαγής και με έναν απλό, ορθογώνιο σχεδιασμό, ο χώρος αποκτά μια εντυπωσιακή αισθητική και ενσωματώνεται φυσικά στην τοποθεσία, αναδεικνύοντάς την μάλιστα. Η καθημερινή θέα είναι εκπληκτική και οι εικόνες που προσφέρονται σε αυτό το κάδρο μέσω των μεγάλων παραθύρων και των αίθριων εντυπωσιάζουν. Ο χαρακτήρας του σπιτιού μπορεί να είναι ανοιχτός, όμως προσφέρει πλήρη ιδιωτικότητα από το εξωτερικό προς το εσωτερικό, επιτρέποντας βέβαια την απρόσκοπτη θέα προς την πόλη μέσω της θέσης της. Η ιδιαίτερα πλούσια πολυλειτουργικότητα μίας ευκίνητης κατοικίας όπως το DOC, σε ένα σημείο που αγαπούν να συναντώνται οι λάτρεις των θαλάσσιων σπορ, δημιουργεί νέες προοπτικές για μια ξεχασμένη και ανεξερεύνητη έως τώρα περιοχή - τον ποταμό Δούναβη και την περιοχή Calarasi. Το εγχείρημα της δημιουργίας του ξεκίνησε εντάσσοντας στον σχεδιασμό του μία ιδέα, μία ιδιαίτερη τοποθεσία και μία κοινότητα που χαίρεται να βρίσκεται στο νερό, αξιοποιώντας στο έπακρο την εγκαταλελειμμένη πλατφόρμα στο κανάλι η οποία προσαρμόστηκε στις τρέχουσες ανάγκες.

 

Αρχιτεκτονική Μελέτη: Lime Studio

Ταυτότητα έργου

Χώρα
Ρουμανία
Πόλη
Καλαράσι
Έτος
2016
Αποθήκευση

Εταιρική Υπευθυνότητα

Διακυβέρνηση

72%

αύξηση των γυναικών σε όλα τα ιεραρχικά επίπεδα

Κοινωνία

11.959hrs

κατάρτισης των ανθρώπων μας και επαγγελματιών του κλάδου

Περιβάλλον

75%

χρήση ανακυκλωμένου αλουμινίου στην ετήσια παραγωγή μας

Αειφορία - Βιώσιμη Ανάπτυξη - Κοινωνική Προσφορά

Με όραμα οι επόμενες γενιές να κληρονομήσουν έναν τόπο όπου θα μπορούν να ζουν και να δημιουργούν όπως ονειρεύονται, επενδύουμε συστηματικά σε πρωτοβουλίες που μεγιστοποιούν το θετικό μας αποτύπωμα στους τομείς του Περιβάλλοντος, της Κοινωνίας και της Εταιρικής Διακυβέρνησης.