Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

Novosti

ALUMIL în lupta împotriva COVID-19 prin imprimante 3D de înaltă tehnologie

În această perioadă dificilă pentru întreaga populație a lumii, fiecare cetățean și organizație sunt rugaţi să contribuie, prin atitudine și comportament, la oprirea rapidă și cu cât mai puţine pierderi a răspândirii şi contaminării cu virusul pandemic COVID-19.

Personalul medical este în prima linie a acestei bătălii. Sprijinirea pacienților care suferă de infecție cu coronavirus, precum și examinarea persoanelor cu simptome suspectate, este o sarcină foarte dificilă și importantă, dar cu un risc ridicat, deoarece se știe că acest virus este extrem de contagios, deoarece organismul uman nu a dezvoltat încă anticorpii necesari.

ALUMIL, realizând importanța, precum și pericolul ce însoţeşte eforturile acelora care lucrează în unitățile de îngrijire a sănătății din țară, a decis să producă măști de protecție prin intermediul imprimantelor  3D care se află în fabricile sale.

                                                      covid19-2

Aceste imprimante avansate, în valoare de sute de mii de euro, sunt utilizate în mod normal pentru proiectarea, standardizarea și testarea componentelor pentru sistemele din aluminiu. Dar pot tipări orice, atât timp cât schițele fiecărei tipăriri corespund specificațiilor tehnice ale imprimantelor.

Astfel, inspirat de o acțiune inițiată la nivel internațional de oameni care lucrează în domeniul imprimării 3D și în colaborare cu 3DHUB Grecia, ALUMIL a început să producă scheletele măștilor de protecție specială proiectate de renumitul producător de imprimante 3D Prusa. La rândul său, 3DHUB Grecia este responsabilă de asamblarea, sterilizarea și expedierea măștilor către Ministerul Sănătății.

 

Primul obiectiv este de a trimite 500 de măști la spitalele publice din Grecia și apoi, în funcție de nevoi, să furnizeze cât mai multe. Deja primele măști de protecție au fost livrate la Spitalul General Alexandroupolis în colaborare cu Departamentul de Fizică al Universității Internaționale din Grecia, din Kavala, oferind un scut important de siguranță personalului medical și asistenților medicali ai spitalului, deoarece utilizarea măștilor reduce posibilitatea de contagiune cu virusul COVID 19. Prin cooperare, responsabilitate și respect față de semeni, vom depăşi această criză. ALUMIL, ca parte integrantă a societății, se va strădui să combată pandemia prin toate mijloacele, în primul rând prin luarea de măsuri pentru protejarea sănătății și siguranței angajaților săi, precum și prin acțiuni pentru sprijinirea autorităților și a persoanelor care sunt în prima linie în această bătălie.

Dorim să menționăm că oricine dorește să doneze pentru producerea de materiale sanitare, tipărite 3D, de care este nevoie în spitale, poate contacta 3DHUB Grecia.
Dodaj u favorite