Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt
poiotita

Zagarantovani kvalitet

Ime ALUMIL je povezano sa visokim kvalitetom od njegovog osnivanja. Već 30 godina nudimo proizvode koji imaju za cilj poboljšanje svakodnevnog kvaliteta i standarda života ljudi. Uvijek nastojeći da obezbijedi odlične proizvode i da djeluje u skladu sa najvišim standardima kvaliteta, primjenjujući najzahtjevnije procedure kontrole kvaliteta. Naši proizvodi su sertifikovani od strane najboljih priznatih laboratorija i instituta širom svijeta.

Ift Rosenheim

Osnovan je 1966. godine od strane tima naučnika, inženjera i profesionalaca iz različitih oblasti. Opremljen je veoma modernim laboratorijama koje nude holističku viziju za izgradnju građevinskih elemenata i konstrukcija. Osnovna djelatnost Instituta je istraživanje i sertifikacija koja zadovoljava zahtjeve proizvodne industrije prozora, fasada i vrata, bez obzira na materijale koji se uobičajeno koriste. Sertifikati Instituta obuhvataju pitanja koja se odnose na standarde, istraživanje, akreditaciju, kao i verifikaciju izvršenih testova ili proračuna.
IFT Rosenheim
CSTB

CSTB

Francuski centar za nauku i tehnologiju nudi zainteresovanim stranama širok spektar testiranja i sertifikacije proizvodnih procesa. Mjerenja se izvode u laboratoriji površine 2.500 kvadratnih metara, koja posjeduje tri velika postrojenja u kojima se vrše ispitivanja i četiri pomoćna objekta. Konkretnije, CSTB vrši testiranje kako bi se obezbijedilo da proizvodnja termoizolovanih aluminijumskih profila (spajanje profila sa termo-prekidom) bude u skladu sa  odgovarajućim procedurama koje su definisane standardima.

Passive House

Pasivna kuća (PHI) je nezavisni istraživački institut i može se opisati kao centar istraživanja i razvoja ideje o pasivnoj kući. Od 1996. godine, kada je osnovan, ima kolaborativni karakter i pomaže u sertifikaciji zgrada u skladu sa jedinim međunarodno priznatim standardom za energetski učinak.
Passive House Institute
Istituto Giordano

Istituto Giordano

Institut koji ne ograničava svoje djelovanje na obavezno polje evropskih pravaca, već proširuje svoju djelatnost nudeći mjerenja kvaliteta i performansi, kao i sertifikaciju u skladu sa nacionalnim zakonom. Osim svoje osnovne svrhe, institut obavlja istraživačke aktivnosti i dizajnira i vrši obuku zainteresovanih strana za sistem testiranja. Sertifikati su priznati i poštovani na međunarodnom nivou.

UBAtc

To je jedinа belgijskа institucija koji izdaje tehničko odobrenje za građevinske materijale, proizvode, sisteme i instalatere. Ona obezbjeđuje ne samo nacionalne, već i evropske tehničke sertifikate. Kao rezultat toga, ona obuhvata sve zahtjeve, budući da su evropska tehnička odobrenja (ETA) strogo ograničena na regulatorno okruženje i evropsku direktivu 89/106/EEZ, a nacionalna tehnička odobrenja (ATG) su dobrovoljne procjene koje obuhvataju regulisane i neregulisane karakteristike i utvrđivanje da li je proizvod prikladan  za predviđenu upotrebu.
UBATc
ITC

ITB

Duže od 70 godina Institut za građevinska istraživanja (ITB) vrši laboratorijska istraživanja za građevinsku industriju i upravlja implementacijom i praktičnom primjenom svojih rezultata. Uz službeni nadzor poljskog Ministarstva za investicije i ekonomski razvoj, ovaj institut koristi najsavremenije istraživačke metodologije i specijalizovanu opremu za mjerenje, podržavajući razvoj građevinskih radova u zemlji i inostranstvu.

CLEB

Sa sjedištem u Centralnoj i Sjevernoj Americi, obezbjeđuje detaljne studije i sertifikate koji u potpunosti zadovoljavaju zahtjeve i potrebe industrijskih kompanija. Sa kancelarijama i radionicama u Montrealu, Čikagu, Kvebeku, Otavi, Truru i Njujorku, CLEB ima snažno prisustvo i visok kredibilitet. Sertifikovana istraživanja se sprovode na osnovu globalnih standarda i potvrđuju rezultate procedura testiranja i izračunavanja koji se sprovode.
CLEB
EXOVA

EXOVA

Element Materials Technology i Exova Group Limited, dvije vodeće laboratorijske kompanije za ispitivanje, udružile su svoje snage kako bi stvorile snažnog i pouzdanog partnera za pružanje svojih usluga na globalnom nivou. Cilj je da se sertifikuju materijali i proizvodi za ispunjavanje svih relevantnih i bezbjednosnih zahtjeva tokom njihove konačne primjene. Takođe, ima za cilj da dokaže da postoji konzistentnost i tržišni kvalitet, usaglašenost sa svim relevantnim industrijskim standardima i propisima, i na kraju, da su materijali i proizvodi pogodni za namjenu za koju su napravljeni.

WINTECH

Britanska kompanija koja pruža usluge koje podrazumijevaju testiranja i mjerenja kako bi se potvrdilo da kontrolisani proizvodi odgovaraju industrijskim standardima i propisima. Indikativno, mogu se prijaviti specifične studije koje obuhvataju zahtjeve CVCT, PAS 24, Secured by Design i NHBC. Važno je napomenuti da WINTECH sarađuje i pruža svoje usluge kompanijama koje proizvode pokretne panele, staklene ploče i prozorske okvire.
WINTECH
NCTL

NTCL

NTCL (Nacionalna sertifikovana laboratorija za testiranje) je potpuno priznata, nezavisna laboratorija za testiranje i istraživanje za potrebe arhitektonske i građevinske industrije koja posluje od 1977. godine, akreditovana ISO / IEC 17025 standardima. To je istraživački centar koji se brzo razvija i koji pruža usluge visokog kvaliteta industrijskim kompanijama, zbog svog bogatog iskustva i posjedovanja savremene opreme.

Riverbank Acoustical Laboratory

Laboratorija Riverbank Acoustical je služba za testiranje zvučne izolacije koju je priznao NVLP (Nacionalni program akreditacije volonterskih laboratorija), koju je 1918. godine osnovao Volas Klement Sabine. Sadašnja organizacija ostaje veoma cjenjen izvor nezavisnih procesa u vezi sa testiranjem zvučno-tehničkih specifikacija proizvoda. RAL je specijalizovan za STC (gubitak prenosa zvuka ASTM E90), NRC (apsorpcija zvuka po ASTM C423), IIC (prenos zvuka udara prema ASTM E492) i test zvučne snage (ISO 6926).
Riverbank Acoustical Laboratories
THOMAS BELL-WRIGHT

Thomas Bell-Wright International

Thomas Bell-Wright International Consultants je specijalizovana IT kompanija sa sjedištem u Dubaiju. Od 1995. godine pruža usluge nezavisnog testiranja, inspekcije i sertifikacije (TIC) prvenstveno za građevinsku industriju. Fokusirana je na velike komercijalne zgrade i pruža svoje usluge kako bi se obezbijedila uspješna izgradnja arhitektonskih elemenata. Istovremeno, obezbjeđuje kvalitet i performanse građevinskog materijala u slučaju požarnog i bezbjednosnih rizika.

MT Group

MT grupa je osnovana 1980. godine i predstavlja jednu od najvećih kompanija za testiranje i inspekciju u građevinskoj industriji u srednjoatlantskom i sjeveroistočnom regionu. Testovi koji se obavljaju u savremenim laboratorijama kompanije odvijaju se u skladu sa ASTM, AAMA, AASHTO, NVLAP ili „vojskom inženjera“. Indikativno, pružene usluge obuhvataju: laboratorijske usluge, građevinske i geotehničke studije, inspekciju, upravljanje kvalitetom i saveze za saradnju. U isto vrijeme, MT obezbjeđuje rezultate istraživanja materijala u vezi sa konstrukcijskim čelikom, armiranjem, betonom, zidanjem, asfaltom i tlom. Takođe, obavljaju se posebni testovi i pregledi, koji uključuju prozore, mehanizam i zid.
MT GROUP
Hellenic Defence Systems

Hellenic Defense Systems

Grupa je osnovana 2004. godine kao rezultat spajanja grčke državne vojne industrije Hellenic Arms Industry (EBO) i kompanije PYRKAL. Kada je osnovana, bila je glavni proizvođač oružja koji posjeduje mnogo fabrika i hiljade radnika. Grupa proizvodi niz proizvoda kao što je većina vrsta oružja koje je danas u upotrebi na globalnom nivou,  a odlikuje je intenzivni izvoz robe. Zahvaljujući specijalizovanom znanju i iskustvu, sprovodi uporedne aktivnosti koje zadovoljavaju potrebe tržišta za sertifikatima za obilježavanje aluminijumskih sistema kao «neprobojnih».

ATI Intertek

Intertek, jedan od vodećih svjetskih proizvođača kvalitetnih i bezbjednih rješenja za širok spektar industrija širom svijeta, preuzeo je 2013. godine kompaniju Architectural Testing Inc. (ATI). Od tada do sada, on kombinuje svoj kredibilitet sa iskustvom velike kompanije za testiranje i sertifikaciju u Sjevernoj Americi i odobrava performanse sistema na osnovu naučnih mjerenja i kriterijuma.
ATI Intertek
National Technical University of Athens

National Technical University of Athens

Sa sjedištem u Atini i osnovan 1836. godine, to je najstariji tehnološki univerzitet u Grčkoj, koji doprinosi naučnom, tehničkom, društvenom i ekonomskom razvoju države. Izrađujući studije i sertifikate o zvučnoj izolaciji i  bezbjednosti od požara, povezan je sa tržištem nudeći jaku konkurentsku prednost kompanijama u industriji proizvodnje aluminijuma.

AUTH

Jedan od najvećih univerzitetskih instituta u Grčkoj, sa sjedištem u Solunu, osnovan je 1925. godine i njegova osnovna djelatnost je u oblasti obrazovanja. Pored toga, AUTH „eksploatiše“ svoje tehničko znanje i specijalizovano osoblje, kako bi obezbijedio sertifikate i zvučne izolacije aluminijumskih sistema.
Aristotle University Of Thessaloniki