Alumil Bosna i Hercegovina
Odaberite vaš lokalni sajt

30 Godina Istorije

Kada je porodica Milonas osnovala kompaniju 1988. godine, obećala je da će ponuditi napredne arhitektonske aluminijumske sisteme. 30 godina kasnije, ALUMIL je postao dio miliona domaćinstava koja svakodnevno koriste njegove proizvode. Proizvodi koji nude svjetlost, bezbjednost i toplinu na svakoj lokaciji u Grčkoj ili na svijetu. Ali kako se ALUMIL, iz male kompanije od 27 zaposlenih, transformisao u ono što je danas?
1988 - 1999 Prvi ambiciozni koraci

1988

Porodica Milonas osniva malu porodičnu firmu u industrijskoj zoni Kilkisa, sa 27 zaposlenih. Primarni cilj svih kompanija u aluminijumskoj industriji do tada je bio da po najnižoj cijeni proizvedu najlakše konstrukcije.

1990

ALUMIL pokreće ambiciozan projekat za stvaranje potpuno integrisane proizvodnje visokih standarda. Prve investicije se odnose na pogon za elektrostatičko farbanje i pogon za povezivanje profila sa termičkim prekidom.

1991

Alumil razvija inovativne toplotno izolovane sisteme, što je čini vodećom kompanijom u Grčkoj koja nudi napredna rješenja za toplotnu izolaciju.

1994

Osnovano je odjeljenje za istraživanje i razvoj, čiji je glavni cilj razvoj inovativnih arhitektonskih sistema spremnih da izađu u susret  svim potrebama tržišta.

1999

Prva decenija se bliži kraju. Tokom deset godina, kompanija se razvijala impresivnim tempom sa 15 podružnica pod svojim okriljem (u Grčkoj i inostranstvu).

2000-2009: "Valentino Aluminijuma"

Visoka estetika i toplotna izolacija u prvom planu.

2000

Kompanija dobija prve sertifikate za svoje sisteme sa toplotnom izolacijom od svjetski poznatog njemačkog instituta za sertifikaciju ift Rosenheim.

2001

Kako su tokom devedesetih realizovane velike investicije, novi milenijum počinje za kompaniju sa impresivnim proizvodnim mogućnostima i najvećim proizvodnim kapacitetima u Grčkoj i Južnoj Evropi.

2002

Evropska unija,  Direktivom 2002/91 o energetskom učinku zgrada, doprinosi konsolidaciji sistema sa toplotnom izolacijom na tržištu.

2003

Ovo je četvrti put da je ALUMIL dobio nagradu „Europe’s GrowthPlus Top 500“ za svoj doprinos razvoju evropske ekonomije.

2005

U Srbiji i Albaniji osnovana su dva nova industrijska kompleksa.

2006

Saradnja sa poznatom kompanijom Porsche Design počinje kako bi se proizveli proizvodi visoke estetike. Iste godine, kompanija ALUMIL je nagrađena za najbolji izložbeni prostor na izložbi “MADE” u Milanu. Predsednik italijanskog Udruženja za aluminijum na ceremoniji dodele nagrada proglašava predsednika kompanije ALUMIL, gospodina Georgea Milonasa, „Valentino Aluminijuma", zbog proizvoda sa vrhunskim dizajnom.

2007

Program „Green ALUMIL“ se sprovodi za zaštitu životne sredine. Širenje na međunarodna tržišta i dalje se nastavlja i u istoj godini ALUMIL je kroz impresivne projekte uveden na tržište Bliskog Istoka, Afrike, Zapadne Evrope i na američko tržište.

2008

Uloženo je 15 miliona evra za instalaciju najsavremenije anodizacione jedinice (profili u metalik bojama) u Evropi. U isto vrijeme, osnivanje dvije nove podružnice u SAD i UAE naglašava da se druga decenija završava na dinamičan način.

2009-2019: Širenje jedara za međunarodna tržišta

2009

Industrija aluminijuma se suočava sa ozbiljnom recesijom. Uprkos grčkoj ekonomskoj krizi, ALUMIL nastavlja da ulaže i intenzivira napore da učvrsti poslovanje u inostranstvu.

2010

Dvije nove podružnice su osnovane na Kosovu i u Rusiji.

2014

Vrhunski brend SUPREME je dizajniran sa nenadmašnim arhitektonskim sistemima. Iste godine stvara se SUPREME mreža proizvođača, koja se sastoji od sertifikovanih proizvođača aluminijuma sa veoma visokim tehničkim znanjem. Dva nova ogranka su osnovana u Keniji i Hrvatskoj.

2015

ALUMIL dobija nagradu „Industrial Excellence Award“ na takmičenju „Made in Greece Awards“ i nagradu „Technological Exellence Award“ u konkurenciji „Greek Value“. Pored toga, dvje nove podružnice su osnovane u Australiji i Indiji, a podružnica u Egiptu je reorganizovana sa unapređenim postrojenjima.

2016

Urađeno je rebrandiranje kompanije i okončana je kategorizacija svih arhitektonskih sistema u tri podbrenda: SUPREME, SMARTIA, COMFORT. Izvoz je premašio 80% ukupnog prometa.

2018

Primjena pionirskih metoda u proizvodnom procesu, zaštita životne sredine, poštovanje principa kružne ekonomije. Primarni cilj je dalje poboljšanje kvaliteta uz maksimalno povećanje produktivnosti. 

ALUMIL koristi najnovije 3D štampače za dizajniranje inovativnih proizvoda.

2019

30 godina inovativnosti. Kompanija je stara 30 godina i nastavlja svoj dinamičan kurs, sa novim inovacijama kao što je jedinstveni WOODALUX proizvod ili SMARTIA M630 PHOS minimalni klizni sistem. Narednih nekoliko godina će biti jednako uzbudljive, sa mnogim novim izazovima na međunarodnim tržištima. ALUMIL porodica od 27 zaposlenih sada broji više od 2.200 ljudi širom svijeta i stalno raste.