Alumil Albania
Choose your local website
BIM Banner

BIM (Building Information Modeling)

Si pionier në teknologjitë e reja, ALUMIL mund të mbështesë projekte të zhvilluara sipas metodologjisë BIM. Për këtë qëllim, ajo ka krijuar një bibliotekë BIM që përfshin tipologji bazë të disa sistemeve, të dizajnuara në mjedisin REVIT për t'u përdorur nga partnerët e kompanisë në fazën e projektimit dixhital të projekteve të tyre.

 

Çfarë është BIM


BIM është një grup procesesh në një mjedis dixhital të strukturuar, brenda të cilit përdoren teknologji dhe metodologji të ndryshme për përgatitjen e studimeve për projekte infrastrukturore dhe ndërtesa. Nëpërmjet këtyre proceseve ne arrijmë:

  • Organizimi dhe regjistrimi dixhital i elementeve të projektimit, ndërtimit dhe funksionimit të çdo projekti.
  • Krijimi i një baze të dhënash që kontribuon në dizajnimin optimal dhe zbatimin dhe funksionimin e suksesshëm.
  • Bashkëpunimi, ndërveprimi i njëkohshëm, sinkronizimi dhe përditësimi automatik i palëve të përfshira (arkitektë, inxhinierë, projektues, ndërtues, etj.).

Kështu, projekti portretizohet në mënyrë dixhitale, defektet zbulohen në kohë, parandalohen gabimet e mundshme si dhe kursehen kohë dhe para.

Cilat janë "objektet" BIM?

Një "objekt" BIM është një paraqitje dixhitale e një objekti real, i cili përfshin informacion të detajuar në lidhje me gjeometrinë, karakteristikat fizike dhe vetitë e tij.

 

 

Përparësitë e BIM

 

 

Kursime në kohë dhe kosto nga përdorimi i teknologjive dixhitale.

Parashikimi dhe shmangia e gabimeve gjatë hartimit të projektit.

Mjedis i përbashkët dixhital për bashkëpunim më efektiv.

Optimizimi i proceseve të zhvillimit të projektit.

 

 

Nuk mund ta gjeni skedarin BIM që ju nevojitet?

Na kontaktoni me email dhe një inxhinier ALUMIL do t'ju kontaktojë sa më shpejt të jetë e mundur.