Alumil Albania
Choose your local website

Hotel Plaza Tiranë

Situata

Pozicioni specifik i ndërtesës në peizazhin e qytetit kërkon një fasadë të zhvilluar si një system të vetëm, duke e nxjerrë kullën në pah ndërsa lejonte larminë dhe diversitetin. Fasada duhej të gjeneronte kushte të larmishme në përgjigje të mjedisit të brendshëm dhe të jashtëm.

Sfida

Me një qëllim për tu përshtatur me lehtësi dhe për tu dalluar në të njëjtën kohë midis monumenteve të shquara të qytetit të Tiranës ka çuar në krijimin e një vepre unike arkitektonike në kryeqytetin e Shqipërisë.

Zgjidhja

Ideja e një fasade të vetme xhami u refuzua për t’i lënë vendin një forme monolitike e cila plotëson historikun e zonës në ndërthurje me statujën e Skënderbeut, xhaminë e vjetër dhe varrin e Sulejman Pash-ës, themeluesit të qytetit. Ndërtesa fillon ngjitjen e saj me një bazë në formë eliptike e cila, ndërsa përparon në lartësi, zvogëlon lakimin e saj pa probleme, duke u bërë përfundimisht një çati katrore e cila shfrytëzon sipërfaqen e rrafshët në dispozicion për nevojat e hotelit. Ndërtesa është e veshur nga sipërfaqe prej betoni kompakte në pozicione të prirura, të cilat, të kombinuara me kornizat minimale të dukshme të aluminit dhe sipërfaqet e xhamit, lejojnë që rrezet e diellit dhe hijet në hapësirat publike dhe private të ndërthuren me njëra-tjetrën, duke krijuar një lartësi të larmishme e cila unifikon ambientin e jashtëm dhe të brendshëm. Në Hotelin Plaza në Tiranë drita mesdhetare përthithet përmes një përbërje unike arkitekturore dhe shndërrohet në një valle të papritur të hijeve të kulturës dhe historisë.

Identiteti Projektit

Vendi
Albania
Qyteti
Tirana
Zona
Rruga 28 Nëntori
Shto tek të preferuarat

Perpunues Alumini

Nesim SHPK

Rr.Myslym Keta Shish Tufinë
0682071019
DETAJET