Alumil Albania
Choose your local website

Lajme

Qendra e Eksperiencës Ellinikon: Sistemet e ALUMIL në pikën e re historike

Qendra e Eksperiencës është vendi ku rreh zemra e Ellinikon për momentin.

Rizhvillimi urban në Ellinikon është projekti më i pritur në vend dhe një nga projektet më domethënëse në vazhdim në Evropë. Qendra e Eksperiencës Ellinikon është tashmë e hapur për publikun dhe ka lënë përshtypje vizitorët e saj që nga dita e parë.

Qendra e Eksperiencës ndodhet brenda Parkut të Përvojës, konkretisht në Hangar C – që i përket Forcave Ajrore. Struktura metalike e hangarit është restauruar dhe i lejon vizitorët ta shijojnë atë. Brenda kësaj godine spektakolare, të gjithë mund të mësojnë për të kaluarën e zonës së Ellinikon, të bëjnë një xhiro virtuale në park dhe në anën bregdetare dhe të shohin në mënyrë interaktive se cila do të jetë e ardhmja e këtij projekti ambicioz rigjenerimi.

ALUMIL mori pjesë në projekt me sistemin e murit me perde me efikasitet të lartë SMARTIA M7. Veçanërisht për këtë projekt, lidhësit specialë të aluminit midis shtyllës dhe tërthores u projektuan dhe u analizuan për të lejuar një ngarkesë prej 700 kg panel xhami (përmasat e lustrimit 2,4 x 3,65), duke përdorur metodën e elementeve të fundme.

Sistemi i fundit i perdes nga ALUMIL u zgjodh për Qendrën spektakolare të Eksperiencës të Ellinikon dhe kontribuoi në nisjen e suksesshme të funksionimit të saj. Sistemi ofron nivele të larta të qëndrueshmërisë statike, sigurisë, izolimit të zërit dhe funksionalitetit të konstruksionit.

Shto tek të preferuarat