Alumil Albania
Choose your local website

Lajme

vancouver-house

Një nga ndërtesat më të përfolura për 2020 është pajisur me sistemet ALUMIL

Viti 2020 është fillimi i një dekade të re dhe në këtë kontekst CNN Style publikoi një artikull me 20 ndërtesat më të parashikuara për të formuar vetë qytetet dhe arkitekturën tonë. Referenca e parë e artikullit ka të bëjë me një ndërtesë mbresëlënëse që ishte e pajisur me sistemet e avancuara ALUMIL prej alumini, "Shtëpia Vancouver" e vendosur në Vancouver, Kanada, e projektuar nga zyra e famshme e arkitekturës Bjarke Ingels Group.

Qiellgërishtësja e jashtëzakonshme e harkuar "Vancouver House" duket si një turbinë nocionale. Ajo ngrihet nga baza e saj trekëndore, duke bërë një lëvizje "valleje", dhe duke u përpjekur të arrijë nivelet më të larta ku merr formë katrore. Hapjet në dukje asimetrike për dysheme, përfundimisht formulojnë një fytyrë të vetme që i ngjan një muri të ndërtuar. Të mbuluara nga sipërfaqet e xhamit, ato sigurojnë kërkesa të larta për efikasitet të energjisë (LEED - çmimi Platinum). Linjat e drejta, të qarta dhe të bardha me karakter minimal krijojnë brendësi, duke lejuar dritën natyrale të theksojë estetikën e brendshme dhe në të njëjtën kohë, të shërbejë si një lidhje natyrore midis hapësirës së brendshme dhe të jashtme. Sistemi ALUMIL i përdorur për të përmbushur kërkesat e larta për estetikë dhe energji të projektit, ishte sistemi i jashtëzakonshëm me ngritje-rrëshqitje SUPREME S700.  

Nëse dëshironi të mësoni më shumë rreth këtij projekti specifik, klikoni këtu. Duke qenë i pranishëm në mbi 60 vende, ALUMIL merr pjesë në mënyrë dinamike në projekte ndërkombëtare të shkallës së lartë të cilat ofrojnë sisteme alumini që japin estetikë të lartë dhe performancë të shkëlqyer në lidhje me izolimin termik, përshkueshmërinë ndaj ujit, përshkueshmërinë e ajrit dhe rezistencën ndaj ngarkesës së erës.

Shto tek të preferuarat