Alumil Albania
Choose your local website

Lajme

architect-project

SUPREME S650 minimal me rrëshqitje i zgjedhur për projektin H303

Ndërtesa mbresëlënëse e banimit "H303", e vendosur në periferinë jugore të Athinës, do të përfundojë së shpejti. Miratimi i një dizajni arkitektonik organik, që synon pozicionimin në mënyrë harmonik të ndërtesës në mjedisin e saj natyror, Studio Arkitekturore 314 përfshiu në guaskën e jashtme një dizajn të formave gjeometrike të frymëzuara nga natyra, që ngjasojnë me petalet e një zambaku, duke i dhënë formë unike ndërtesës.

Qëllimi fillestar i këtij modeli organik ishte të "anashkalojë" rutinën urbane dhe të deklarojë në një mënyrë të ndryshme dhe praktike që bashkëjetesa harmonike e njerëzve me natyrën është e mundur në një mjedis urban, siç u këshillua gjithmonë nga arkitekti i njohur Antoni Gaudi, një pionier në hartimin arkitektonik organik. Kjo filozofi e projektimit shtrihet edhe më tej, duke kombinuar estetikën me funksionalitetin, integrimin e brendshëm me pjesën e jashtme, me linja elegante që bashkëveprojnë në mënyrë harmonike me estetikën e mobiljeve.

Në këtë kontekst, zgjedhja e sistemit të jashtëzakonshëm me rrëshqitje minimale SUPREMES S650 PHOS nga ALUMIL ishte një element kryesor në hartimin e përgjithshëm, duke siguruar estetikë dhe funksionalitet të lartë. Sistemi lidh pa probleme interierin me mjedisin e jashtëm, duke siguruar pamje të pakufizuar përmes sipërfaqeve të gjera të xhamit. Veçantia e sistemit qëndron në profilet shumë të hollë të aluminit që janë të integruar në mur, me alumin të dukshëm në pikën e ndërlidhjes prej vetëm 25 mm. Për më tepër, aftësia për të përfshirë materialin e dyshemesë në shinën udhëzuese siguron një rezultat të jashtëzakonshëm estetik që është ideal për dyshemetë me mermer.

 

Shto tek të preferuarat