Ušteda energije

Gubitak energije u zgradama
Prema statističkim podacima koje daje Greenpeace u većini Evropskih zemalja građevinski sektor troši više energije nego sektori industrije i transporta. Građevinski sektor troši oko 39% snabdevanja energijom i odgovoran je za 40% emisije ugljen-dioksida, što ga čini za glavnog saradnika na efektu staklene bašte i nedavnih klimatskih promena.
Uskoro će novi zakon nametnuti standarde u cilju smanjenja potrošnje električne energije. Od januara 2006. godine, E.U. zemlje su obavezne da usvoje evropske smernice za energetske karakteristike u građevinskom sektoru. Prema tim smernicama, zgrade će biti rangirane prema energetskoj efikasnosti i ovi podaci će biti na raspolaganju kupcima i zakupcima.


ALUMIL-ova ekspertiza
ALUMIL-ovi termo izolovani aluminijumski sistemi su dizajnirani, razvijeni i testirani u odelenju za istraživanje i razvoj grupacije. Nakon toga, oni su testirani i sertifikovani od strane međunarodnih akreditovanih institucija, kao što su IFT ROSENHEIM Nemačka, A.A.M.A. (USA), INSTITUTO JORDANO (Italija), EKANAL (Grčka), itd, kako bi se postigle najbolje kategorije učinka na osnovu Evropskih i Međunarodnih standarda.