Okruženje

ALUMIL, grupacija sa dugogodišnjim iskustvom i kontinuiranim razvojom u oblasti dizajna, razvoja, proizvodnje i prodaje aluminijumskih sistema za arhitektonsku i industrijsku upotrebu, svata i prihvata da nekontrolisani ekonomski rast ne drži korak sa napretkom i dobrobiti zajednice u celini.

To se može desiti samo ako korisnici proizvodnih procesa pravilno ponašaju prema životnoj sredini, prevenciji i smanjenju zagađenja, očuvanju energije, prirodnih resursa i potrošnog materijala, istraživanje i razvoj alternativnih i obnovljivih izvora energije i postojanje najmanjeg mogućeg negativnog uticaja na životnu sredinu je obezbeđeno kroz ciljeve, unapred planirane i organizovane akcije i korištenje alata za održivo upravljanje životnom sredinom.

Ova filozofija, u skladu sa politikom održivog razvoja, dovela je do odluke uprave da uspostavi, implementira i sertifikuje sistem upravljanja životnom sredinom početkom 2002. godine, na osnovu međunarodnog prototipa EN ISO 14001:1996 za ekstruziju, elektrostatsko bojenje, sublimaciju imitacije drveta i proizvodnju termo izolovanih profila. Ovaj sertifikat je unapređen dopunjenim izdanjem prototipa EN ISO 14001:2004 od 2005 godine.

Sledeći principi i namere podrazumevaju politiku zaštite životne sredine kompanije, i imaju za cilj da odrede okvir za razvoj i implementaciju sistema upravljanja zaštitom životne sredine.