Alumil širom svetaALUMIL širom sveta 

ALUMIL je ojačao svoje svetsko prisustvo u aluminijumskoj industriji nakon proširenja svojih postrojenja/magacina, instalacijama novih fabrika za plastifikaciju i termički prekinute profile preko zavisnih kompanija.

Grupacija je razvila međunarodnu prodajnu mrežu u preko 45  zemalja i ima za cilj da se i dalje razvija uz uspostavljanje zavisnih preduzeća kako sa proizvodnim tako i komercijalnim aktivnostima. U većini zemalja u kojima ALUMIL već posluje, proizvodni pogoni / magacini u privatnom vlasništvu (Rumunija, Nemačka, Bugarska, Srbija, Albanija, Bosna, itd.). U nekim zemljama su iznajmljena skladišta (Mađarska, Ukraina, Poljska, Egipat, FYROM, Kipar, Turska, itd.). Danas u jugoistočnoj Evropi Alumil ima najveću prodajnu mrežu sa 70 vlastitih fabrika/magacina.

ALUMIL ima komercijalno prisustvo u preko 25 zemalja sa impresivnim rezultatima:

 • Jedan od lidera tržišta arhitektonskih aluminijumskih sistema u Rumuniji, Srbiji, Albanji, Kipru, Bosni, Mađarskoj, Poljskoj, Egiptu, Turskoj, Baltičkim zemljama , Rusiji, Dubaiju, itd)
 • Promoviše svoje proizvode u zemljama sa dugogodišnjim iskustvom u proizvodnji aluminijumskih sistema kao što su Nemačka, Belgija, Holandija, Francuska, Velika Britanija, itd)
 • u zemljama kao što su Velika Britanija, Francuska, Nemačka, Holandija ALUMIL proizvodi se koriste u velikim industrijskim kompanijama, sa visokim standardima kvaliteta, u automobilskoj, brodogradnji i železničkoj industriji
 • U saradnji sa više od 500 velikih tehničkih kompanija i prestižnih arhitektonskih biroa, ALUMIL je dobio projekte kao što su: Ministarstvo finansija u Poljskoj, Nemački univerzitet u Egiptu, železničku stanicu u Kievu (Ukraina), hotel Kempinski u Tanzaniji, hotel Kempinski na Crnom moru (Jordan), the Zara centar u Amanu (Jordan), muzej Acropolis u Atini, Rixos hotel u Turskoj (druga faza 7-zvezdica hotel), itd.
 • ALUMIL ima dugogodišnje iskustvo na zahtevnim tržištima Severne Amerike i na tržištima u razvoju kao što su Srednji istokt, centralna Azija i Afrika
 • Grupacija predstavlja svoje aluminijumske sistemeu izložbenim centrima širom sveta. Naši izložbeni saloni se nalaze u Nju Jorku, Londonu, Atini, Istanbulu, Nikoziji, Frankfurtu, Beogradu itd.
 • Takođe želimo da izdvojimo veoma iskusan tim od 100 inženjera za tehničku podršku u 45 različitih zemalja.

Proizvodne linije

Na tržištima gde postoji povećana tražnja aluminijumskih profila, ALUMIL je kreirao proizvodne jedinice/linije za brzi i najbolji servis kupcima. ALUMIL-ov cilj je stvaranje automatskih jedinica (presa, plastifikacija, livnica) u zemljama gde je potražnja aluminijuma dovoljna.

Ova strategija je rezultirala da od 2000. godine do danas izgradimo (ili otkupimo) fabrike/proizvodne linije u mnogim državama:

 •  Ekstruziona linija i plastifikacija u Albaniji
 • Ekstruziona linija, eloksaža i plastifikacija u Bosni
 • Dve ekstruzione linije, termo most linije i plastifikacija u Serbiji
 • termo most linije i plastifikacije u Bugarskoj i Rumuniji